ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αλλά παραμένουν κοντά σε υψηλό 10 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αλλά παραμένουν κοντά σε υψηλό 10 μηνών
Μειώθηκε ελαφρά ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι νέες αιτήσεις παρέμειναν κοντά στο υψηλό 10 μηνών, πιθανώς λόγω του τέλους της σχολικής χρονιάς.

Μειώθηκε ελαφρά ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι νέες αιτήσεις παρέμειναν κοντά σε υψηλό 10 μηνών, πιθανώς λόγω του τέλους της σχολικής χρονιάς.

Οι νέες απαιτήσεις για επίδομα μειώθηκαν σε 238.000 από 243.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. Ο αριθμός των αιτήσεων πριν από δύο εβδομάδες ήταν ο υψηλότερος από τον Αύγουστο του 2023.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει 235.000 αιτήσεις συνολικά το επταήμερο που έληξε στις 15 Ιουνίου, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν επίσης πέρυσι την ίδια εποχή, μετά δηλαδή το τέλος της σχολικής χρονίας και την έναρξη του καλοκαιριού.

Ωστόσο, η ζήτηση για εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί λίγο, επομένως είναι επίσης πιθανό η ισχυρή αμερικανική αγορά εργασίας να δείχνει κάποια πρώιμα σημάδια «άγχους». Οι οικονομολόγοι αναφέρουν ότι θα χρειαστεί άλλος ένας μήνας εκθέσεων για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για να έχει η αγορά μια καλύτερη ιδέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Guzman y Gomez: H καλύτερη IPO στην Αυστραλία από το 2021 - Ο πρώην διαχειριστής hedge fund που προτίμησε τα burritos

Golden Goose: H «χρυσή χήνα» αναβάλλει την IPO στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου

Amazon: Πρόστιμο 5,9 εκατ. δολάρια από την Καλιφόρνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider