Πετρέλαιο: Κέρδη 1% καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη 1% καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Πέμπτη, χτίζοντας επάνω στα κέρδη που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής τον Ιούνιο

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Πέμπτη, χτίζοντας επάνω στα κέρδη που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής τον Ιούνιο, με τους traders να ελπίζουν σε ανάκαμψη της καλοκαιρινής ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ, παρά τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση στην κατανάλωση την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, παραμένουν οι φόβοι για πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ, που μπορεί να απειλήσουν τις προμήθειες αργού από την περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 84 σεντς ή 1%, για να διαμορφωθεί στα 81,74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό Brent Αυγούστου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, σημείωσε αύξηση 1,4 δολάρια ή 1.3%, κλείνοντας στα 86.3 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Τα πιο δυναμικά διαπραγματεύσιμα, το Brent Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 79 σεντς, ή 0,9%, κλείνοντας στα 85,26 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη Ιουλίου, προσέθεσε λιγότερο από 0,1% στα 2,55 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Ιουλίου, ανέβηκε 0,4% στα 2,55 δολάρια το γαλόνι. Τα συμβόλαια Ιουλίου λήγουν στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 2,69 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη είναι καθ' οδόν για την πρώτη μηνιαία άνοδο από τον Μάρτιο, αλλά παραμένουν «εγκλωβισμένες εντός ενός εύρους», δήλωσε ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM.

«Οι ταύροι υποστηρίχθηκαν από τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης χάρη στην καλοκαιρινή σεζόν οδήγησης», δήλωσε στο MarketWatch.

Στη Μέση Ανατολή, οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο θα μπορούσαν να ενταθούν - ενδεχομένως να μεταφερθούν σε μια ευρύτερη σύγκρουση ικανή να απειλήσει τις προμήθειες αργού από την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Rebound με κέρδη 1% λόγω του «αδύναμου» δολαρίου

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 13% για την H&M

Αγορές ομολόγων: Τρομάζει ο πληθωρισμός και το πολιτικό ρίσκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider