Εξαμηνιαία κέρδη πάνω από 12% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαμηνιαία κέρδη πάνω από 12% για το πετρέλαιο
Κέρδη άνω του 12% στο εξάμηνο και 6% σε επίπεδο μήνα πέτυχε το πετρέλαιο

Κέρδη άνω του 12% στο εξάμηνο και 6% σε επίπεδο μήνα πέτυχε το πετρέλαιο. Την Παρασκευή υπήρξε οπισθοχώρηση των τιμών, που προήλθε από την αδύναμη ζήτηση καυσίμων που καταγράφηκε στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, όμως ο PCE αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών για πάνω από μία μείωση επιτοκίων από την Fed.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI σήμερα έχασε 0,24% στα 81,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε στα 86,41 δολάρια το βαρέλι και το πλέον ενεργό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,3% στα 85 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, το Brent κέρδισε 0,02% ενώ το WTI απώλεσε 0,2%.

Σε επίπεδο μήνα, αμφότερα ισχυροποιούνται περίπου 6%, ενώ από την αυγή του έτους το WTI εκτινάσσεται 13,89% και το Brent 12,28%. Η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 2,54 δολάρια ανά γαλόνι, με πτώση 0,15%, ενώ μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει άνοδο 20,9%. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου απώλεσε 0,22% στα 2,68 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ έως σήμερα είναι ενισχυμένο 6,56%.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύονται καθώς μια στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ, εντείνουν τους φόβους για αντιπαράθεση με το Ιράν, μέλος του ΟΠΕΚ, που θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες αργού, σύμφωνα με την RBC Capital Markets. «Ακόμα κι αν υπάρχει ύφεση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, δεν θα αποκλείαμε τίποτα εάν ο πόλεμος γενικευθεί» τόνισε η Χελίμα Κροφτ, επικεφαλής στρατηγικής assets της RBC

Το Πεντάγωνο έχει μετακινήσει στρατιωτικά μέσα πιο κοντά στον Λίβανο για να προετοιμαστεί για την εκκένωση των Αμερικανών καθώς κλιμακώνονται οι μάχες και τα διασυνοριακά πυρά μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες των ΗΠΑ να είναι προσεκτικοί για ένα ταξίδι στην Τεχεράνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος τριμήνου 4% για τον χρυσό με «φόρα» από PCE

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 63 εκατ. ευρώ

Ακαθάριστα Οικόπεδα: Παράταση μέχρι 15 Ιουλίου για υποβολή δηλώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider