UBS: Να μη βιαστούν οι επενδυτές μετά το χτύπημα σε Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Να μη βιαστούν οι επενδυτές μετά το χτύπημα σε Τραμπ
Η UBS συνιστά στους επενδυτές να μη βιαστούν να αλλάξουν τα μετοχικά τους χαρτοφυλάκια μετά το χτύπημα στον Τραμπ.

«Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ν. Τραμπ έρχεται σε μια εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, με την εκστρατεία να χαρακτηρίζεται από έντονη ρητορική, σημαντική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και ένα διχασμένο εκλογικό σώμα», όπως αναφέρει σημειώμά της η UBS.

Οι απόπειρες δολοφονίας κατά προέδρων ή υποψηφίων των ΗΠΑ δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστες στην ιστορία της χώρας. Τέσσερις πρόεδροι και ένας υποψήφιος έχουν δολοφονηθεί από την ίδρυση της δημοκρατίας των ΗΠΑ. Το 1981, ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ο τελευταίες πρόεδρος που τραυματίστηκε σε απόπειρα δολοφονίας.

Βραχυπρόθεσμα, η UBS αναμένει μειωμένη προεκλογική καμπάνια από τα δύο στρατόπεδα, καθώς αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας και εξετάζονται τα μηνύματα της προεκλογικής καμπάνιας. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η εκστρατεία Μπάιντεν έχει ήδη διακόψει τηλεοπτικά πολιτικά μηνύματα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ελεγχόμενες και λιγότερο προσβάσιμες εκδηλώσεις εκστρατείας, γεγονός που θα επηρεάσει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και τη δυναμική της εκστρατείας.

Ένα βασικό ερώτημα θα είναι το πώς η απόπειρα δολοφονίας επηρεάζει τη στάση των ψηφοφόρων. Ο πρόεδρος Ρίγκαν είδε άμεση αύξηση της δημοτικότητάς του μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 1981, αν και η αύξηση της υποστήριξης υποχώρησε μέσα σε τρεις μήνες μετά το περιστατικό.

«Στον απόηχο του πρόσφατου ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ, αναθεωρήσαμε τις πιθανότητες του εκλογικού μας σεναρίου, δίνοντας πλέον 45% πιθανότητες για ένα σαρωτικό πέρασμα των Ρεπουμπλικάνων, 30% για μια επικράτηση των Δημοκρατικών με διχασμένο στο Κογκρέσο, 15% σε μια νίκη Τραμπ με ένα διχασμένο Κογκρέσο και 10% μια καθολική επικράτηση των Δημοκρατικών».

Σύμφωνα με τη UBS, η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ προσθέτει ένα νέο επίπεδο πολυπλοκότητας σε μια ήδη ταραχώδη προεκλογική περίοδο. «Έχουμε πει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να κάνουν σημαντικές αλλαγές στα χαρτοφυλάκιά τους, ως απάντηση στις εξελίξεις της προεκλογικής εκστρατείας ή εν αναμονή οποιουδήποτε εκλογικού αποτελέσματος, και αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Οι επενδυτές που επιθυμούν να κινηθούν στο ενδεχόμενο αυξημένης μεταβλητότητας των αγορών και να μειώσουν την έκθεσή τους στην πολιτική αβεβαιότητα μπορούν να εξετάσουν τις ακόλουθες στρατηγικές»:

Στις μετοχές, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα χαρτοφυλάκια θα πρέπει να διαχειριστούν την έκθεση σε μεμονωμένες μετοχές και κλάδους που θα μπορούσαν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα.

Αυτό περιλαμβάνει τον τομέα των ειδών πολυτελείας, ο οποίος πιθανότατα θα υποφέρει από υψηλότερους δασμούς εισαγωγών. Για να διαχειριστούν την πιθανή μεταβλητότητα που σχετίζεται με τις εκλογές, οι επενδυτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμυντικές δομημένες επενδυτικές στρατηγικές, όπως προσεγγίσεις διατήρησης κεφαλαίου ή δημιουργίας αποδόσεων για ευαίσθητες στις εκλογές μετοχές ή κυκλικούς τομείς όπως η ενέργεια, η βιομηχανία και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Στα ομόλογα, ενώ η UBS προτιμά τα ποιοτικά, οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πιθανούς κινδύνους στα ομόλογα μεγαλύτερης ωρίμανσης, αν αυξηθούν οι ανησυχίες για το έλλειμμα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Φοβάται η Ευρωζώνη την εκλογή του Τραμπ;

ΗΠΑ: Τα πάνω κάτω φέρνει η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Η επόμενη μέρα και η αντίδραση των αγορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider