Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Άλμα 16% για την Commmerzbank.

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που ήρθαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01% στις 511,30 μονάδες αντιστρέφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους να καταγράφουν πτώση. Οι μετοχές της βιομηχανίας και των τραπεζών σημείωσαν πτώση 0,77% και 0,41% αντίστοιχα, ενώ μόνο η τεχνολογία διατήρησε τα κέρδη με +0,94%. Ο κλάδος του λιανεμπορίου κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,31% με ώθηση από τα οικονομικά μεγέθη του ισπανικού ομίλου Inditex που ανακοίνωσε άλμα 11% στις πωλήσεις για τις πρώτες πέντε εβδομάδες του τρίτου τριμήνου.

Ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,33% στις 4.762 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX έκλεισε ανοδικά κατά 0,33% στις 18.327 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,14% στις 7.396 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ανήλθε με - 0,15% στις 8.193 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,12% στις 33.174 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ισχυροποιήθηκε 0,63% στις 11.273 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η βρετανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Το ΑΕΠ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξης 0,2%. Η Βρετανία δεν σημείωσε ούτε τον Ιούνιο κάποια οικονομική μεγέθυνση.

Στον τραπεζικό κλάδο, η UniCredit κατέστη πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της Commerzbank με μερίδιο 9% στην γερμανική τράπεζα, διαμηνύοντας πως θα εξετάσει ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ιταλική τράπεζα απέκτησε μερίδιο 4,5% από το γερμανικό δημόσιο, με το υπόλοιπο μερίδιο να αποκτάται στην αγορά. Η μετοχή της Commmerzbank αντέδρασε με άλμα 16,55%.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού ανέρχεται στο 2,5%, με πτώση 0,4% από τον Ιούλιο και χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 2,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider