Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω έντασης στη Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω έντασης στη Μ. Ανατολή
Το WTI έκλεισε στο +1,47%, ενώ ο Brent στο +1,67%.

Ήπια κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το πετρέλαιο ύστερα από την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 2020, ενώ την ίδια στιγμή η ένταση στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ κλιμακώνεται.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 71,95 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένο κατά 1,04 δολάρια, ή 1,47%. Μέχρι σήμερα, το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί λιγότερο από 1% μέσα στο 2024.

Το Brent, παράδοσης Νοεμβρίου, έκλεισε στα 74,88 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένο κατά 1,23 δολάρια, ή 1,67%. Μέχρι σήμερα, το ευρωπαϊκό αργό που αποτελεί και παγκόσμιο δείκτη αναφοράς για την αγορά έχει χάσει σχεδόν 3% από τις αρχές του έτους.

Η σημερινή ανάκαμψη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου από τις χθεσινές απώλειες έρχεται εν μέσω της αύξησης των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Οι τιμές ενισχύθηκαν επίσης μετά από πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο την Πέμπτη, ύστερα από εκρήξεις που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα σε ασύρματους και ραδιοτηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η ισλαμική πολιτοφυλακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες και να τραυματιστούν χιλιάδες σε όλο το Λίβανο. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Αναλυτές της αγοράς του πετρελαίου προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, οι οποίοι μέχρι τώρα αντάλλασσαν πυραυλικές επιθέσεις, θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν, μέλος του OPEC, να παρέμβει άμεσα, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαταραχών στις προμήθειες αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Viohalco: Στα 3,3 δισ. ευρώ ο ενοποιημένος τζίρος το πρώτο εξάμηνο του 2024

Έρευνα Focus Bari: Αυξήθηκε κατά 279% στο εξάμηνο η χρήση του Tik Tok

Lavipharm: Εκτόξευση κατά 248,8% των ενοποιημένων καθαρών κερδών το α' εξάμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider