Νέα εβδομάδα, νέα ρεκόρ στην Wall Street - Ράλι για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εβδομάδα, νέα ρεκόρ στην Wall Street - Ράλι για την Tesla
Iστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500 μετά την Fed.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί που έφερε σε νέα ρεκόρ την αμερικανική αγορά μετά και την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) από το 2020.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρά κέρδη 61 μονάδων ή 0,15% και διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά στις 42.124 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,28% στις 5.718 μονάδες. Στα πράσινα και ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,14% στις 17.974 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι σχεδόν 5% σημείωσε η μετοχή της Tesla, μετά την εκτίμηση της Barclays πως οι παραδόσεις οχημάτων στο γ' τρίμηνο ενδεχομένως να είναι καλύτερες από το αναμενόμενο

Την ίδια στιγμή, κέρδη 3% σημείωσε και η μετοχή της Micron, μετά την διατήρηση της σύστασης "overweight" από την JP Morgan, ενόψει των ανακοινώσεων της εταιρείας κατασκευής τσιπ για τις επιδόσεις της στο τελευταίο τρίμηνο.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και διαδοχικά ρεκόρ το χτύπημα της Fed στα επιτόκια. Dow Jones και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περίπου 1,5%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,3%, καταγράφοντας την πέμπτη θετική εβδομάδα στις τελευταίες έξι.

Στα μάκρο της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global στο 54,4 σε σύγκριση με την τελική μέτρηση του 54,6 τον Αύγουστο. Πρόκειται για την χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων 15 μηνών για τον δείκτη που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις νεότερες μετρήσεις για την κατάσταση της αγοράς εργασίας, καθώς την Πέμπτη αναμένεται η εβδομαδιαία έκθεση για τα νέα αιτήματα για παροχή επιδόματος ανεργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Υποβάλλει την τελική της προσφορά για να τερματιστεί η απεργία

Μπόστιτς: Επιστρέφει στην κανονικότητα η οικονομία - Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Fed

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider