Χρηματιστήριο: Κλείσιμο σε υψηλό ημέρας - Ενεργοποίηση αγοραστών στις δημοπρασίες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κλείσιμο σε υψηλό ημέρας - Ενεργοποίηση αγοραστών στις δημοπρασίες
Stock picking στο Χρηματιστήριο με υποχώρηση τζίρου. Αυξημένες συναλλαγές σε τράπεζες, Metlen.

Μέσω επιλεκτικού ενδιαφέροντος κινήθηκε η αγορά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, με τις εντολές στις δημοπρασίες ωστόσο, να κάνουν τη διαφορά.

Συγκεκριμένα από τις 17:00 και έπειτα ενεργοποιήθηκαν μεγάλες εντολές αγορών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, με τον τζίρο ωστόσο να υποχωρεί αισθητά έναντι των χθεσινών επιπέδων και της πρώτης αντίδρασης.

Πιέσεις πέρασαν στην Cenergy που καλείται να βρει βηματισμό μετά την ΑΜΚ των 200 εκατ. και τη αύξηση του free float, κρατώντας ωστόσο τα 9 ευρώ, ενώ το βαρύ πρόγραμμα των placements και των ΑΜΚ ολοκληρώνεται με την αύξηση της Attica Bank στις 21 Οκτωβρίου.

Η Fiera Capital, μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 116,1 δισ. δολ. στις 30 Ιουνίου 2024, ενημέρωσε την Διοίκηση της Attica Bank για το δεσμευτικό ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με ποσό 12 εκατ. ευρώ, μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fiera Capital δεν θα είναι ο μόνος ξένος επενδυτής που θα συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Η αγορά έχει περάσει προς ώρας πάνω από τον ΚΜΟ 200 που βρίσκεται στις 1.417,62 μονάδες και μένει να φανεί πλέον αν η αντίδραση θα έχει συνέχεια και μάλιστα ακόμη πιο δυναμικά και σε άλλες μετοχές. Οι αγοραστές παρέμεναν σε απάθεια εδώ και αρκετές εβδομάδες με τους profit takers και τους δυσαρεστημένους να αποχωρούν πιέζοντας ασφυκτικά αρκετές μετοχές όπως η Metlen, τη ΔΕΗ και τις τράπεζες που έχουν και τα υψηλότερα περιθώρια ανοδικής αντίδρασης με τα διυλιστήρια να ακολουθούν. Βέβαια ακόμη η αγορά ταλαιπωρείται από τους εγκλωβισμένους και δυσαρεστημένους των προηγούμενων εδβομάδων που αποχωρούν σε οποιαδήποτε ανοδική αναλαμπή.

Παράλληλα, ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στέλνει ο οίκος Fitch, αναφερόμενος στις θετικές κινήσεις που γίνονται από τη μεριά της κυβέρνησης στο δημοσιονομικό σκέλος και στη μείωση του δείκτη δημόσιου χρέους. Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η καλύτερη του στόχου είσπραξη φορολογικών εσόδων με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο να καταγράφεται υπέρβαση κατά 5,6% έναντι των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού του 2024, ενώ η υπέρβαση του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 216 εκατ. ευρώ.

Αύριο, Πέμπτη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΕΚΤ, με το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτών να αναμένει μια ακόμη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο ταμπλό αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι μετά από μια απότομη διόρθωση βρίσκονται σε φάση μεγάλης συσσώρευσης και μένει να φανεί πιο δρόμο θα ακολουθήσουν καθώς στα τρέχοντα επίπεδα έχουν μαζέψει πολύ δύναμη. Την ίδια στιγμή σε πολλές μετοχές καταγράφεται πολύ υψηλή μεταβλητότητα που αναγκάζει αρκετούς επενδυτές να αποχωρήσουν.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ έκλεισε σε υψηλό ημέρας όπως και ο ΔΤΡ με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο ΓΔ κατέγραψε άνοδο 0,45% στις 1.430,09 και ο ΔΤΡ ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 1.219,28 μονάδες.

Στις τράπεζες ξεχώρισαν η Eurobank με κέρδη 1,56% στα 2,016 ευρώ, όπως και η Πειραιώς στο 1,6% και τα 3,81 ευρώ. Κέρδη για Alpha στο 0,7% ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν ΕΤΕ και Κύπρου στο -0,22% και -0,7%.

Ανάκαμψη για ΟΠΑΠ στο 1,46% αλλά και για ΜΟΗ στο 1,46% επίσης στα 20,86 ευρώ. Υψηλότερα η ΔΕΗ φτάνοντας κοντά στα 12 ευρώ, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν Τιτάν, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ και ΔΑΑ. Σταθερή παρέμεινε η Metlen στα 32,90 ευρώ με υψηλό τζίρο στα 6,92 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 0,46% αλλά και η ΤΕΝΕΡΓ στο 0,26% με χαμηλούς τζίρους.

Ανοδικά ΟΤΟΕΛ, ΕΛΧΑ και Σαράντης στα 11,04 ευρώ, ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Aegean, η Βιοχάλκο και η Lamda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Άνω του στόχου τα φοροέσοδα και τον Σεπτέμβριο – Παραμένει το πρωτογενές υπερπλεόνασμα

Ταμείο Ανάκαμψης: Εκταμιεύτηκε η τέταρτη δόση επιχορηγήσεων 1 δισ. ευρώ

Συμπαγές τρίτο τρίμηνο για την Alpha Bank αναμένει η Jefferies - Τιμή στόχος στα 2,60 ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider