Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις η συνεδρίαση στην Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις η συνεδρίαση στην Wall Street
Μικτά πρόσημα, αλλά οριακές μεταβολές, σημείωσαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αποτιμούν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι μεγάλες εταιρείες.

Μικτά πρόσημα, αλλά οριακές μεταβολές, σημείωσαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αποτιμούν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι μεγάλες εταιρείες, ενώ διατηρείται η νευρικότητα γύρω από την πορεία των επιτοκίων.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,02% στις 42.924 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο -0,05% και τις 5.851 μονάδες. Μικρά κέρδη για τον Nasdaq που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,18%, στις 18.573 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε σήμερα πάνω από το 4,2% για πρώτη φορά σε διάστημα περίπου τριών μηνών προτού οπισθοχωρήσει ελαφρώς από αυτό το επίπεδο. Ένας παράγοντας που έχει ωθήσει τις αποδόσεις είναι οι, γεμάτες επιφύλαξη, δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν κινηθεί ανοδικά από όταν η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 0,5% πριν από έναν μήνα. Μέρος αυτής της τάσης μπορεί να αποδοθεί στα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία, αλλά ένα άλλο μέρος οφείλεται στην απαισιοδοξία ότι η Fed δεν θα είναι πολύ επιθετική στις μειώσεις των επιτοκίων όσο προχωράμε στο μέλλον. Οι traders δίνουν 89% πιθανότητα για μια μείωση επιτοκίων κατά 0,25% στη συνεδρίαση που ολοκληρώνεται στις 7 Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά, η Μέρι Ντάλι, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε σε συνέδριο της Wall Street Journal πως «μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι δεν θα συνεχίσουμε τις μειώσεις επιτοκίων», καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να προστατεύσει την αγορά εργασίας από μια επιπλέον αποδυνάμωση.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της General Motors έκανε «άλμα» σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση πως ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας υψηλότερα κέρδη που τις επιτρέπουν να αυξήσει στόχους «κλειδιά» του guidance για το 2024. Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,96 δολάρια έναντι 2,43 δολάρια που ήταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών της LSEG.

Σχεδόν 10% ήταν η άνοδος και για τη μετοχή της Philip Morris International, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο γ' τρίμηνο, με αποτέλεσμα να αναθεωρεί ανοδικά το guidance για το 2024. Ειδικότερα, για το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 1,91 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 1,82 δολ/μτχ, σύμφωνα με το FactSet. Οι καθαρές πωλήσεις άγγιξαν τα 9,91 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 9,68 δισ. δολάρια.

Η περίοδος των κερδών εντείνεται αυτή την εβδομάδα με περίπου το ένα πέμπτο των εισηγμένων στον S&P 500 να προγραμματίζει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Μέχρι στιγμής, περίπου το 19% των εταιρειών στον διευρυμένο δείκτη έχουν δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις τους, με περισσότερες από επτά στις 10 να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με την FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider