Απώλειες πάνω από 6% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Απώλειες πάνω από 6% για το πετρέλαιο
Πτώση πάνω από 4% σημειώνει το πετρέλαιο την Δευτέρα μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που χαρακτηρίστηκαν «περιορισμένα» καθώς δεν έπληξαν πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις όπως αναμενόταν. 

Τελευταία ενημέρωση 12:17

Πτώση πάνω από 6% σημειώνει το πετρέλαιο την Δευτέρα μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που χαρακτηρίστηκαν «περιορισμένα» καθώς δεν έπληξαν πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις όπως αναμενόταν.

Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρεί 6,13% στα 71,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI βρίσκεται χαμηλότερα κατά 6,35% στα 67,22 δολάρια το βαρέλι.

Το Σάββατο, το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε τρεις επαρχίες ως «απάντηση» στην επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι η επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες, προκάλεσε «περιορισμένες ζημιές». Το χτύπημα απέφυγε τις πετρελαϊκές, πυρηνικές και μη στρατιωτικές υποδομές, ενώ το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο Petro ανέφερε ότι η λειτουργία της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράν «εξελίσσεται κανονικά» χωρίς διαταραχές.

Οι ανησυχίες για μια επίθεση στις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είχαν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς αυτό θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή, με το Ιράν να αντιπροσωπεύει έως και το 4% των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

«Η πρόσφατη στρατιωτική δράση του Ισραήλ δε θεωρείται ότι οδηγεί σε κλιμάκωση που θα επηρεάσει την προσφορά πετρελαίου», αναφέρουν σε σημείωμα αναλυτές της Citi. Ακόμη προέβησαν σε μείωση των προβλέψεων για το Brent κατά 4 δολάρια στα 70 δολάρια ανά βαρέλι για τους επόμενους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φρουροί της Επανάστασης: Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει οδυνηρές συνέπειες

Πετρέλαιο: Αναμένεται πτώση της τιμής λόγω της «λελογισμένης» ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider