Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Παρασκευή από τα υψηλά επίπεδα τιμών του Νοεμβρίου 2014, τα οποία κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση ύστερα από την ανακοίνωση επιβολής κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, σημείωσαν μικρή μείωση καικαταγράφηκαν στα 77,34 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 13 σεντς ή 0,2% από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7 σεντς στα 71,29 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας ωστόσο, κοντά στα υψηλά επίπεδα τιμών του Νοεμβρίου 2014.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη να δράσει, εάν χρειαστεί, στην αγορά πετρελαίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είμαστε σε επιφυλακή και θα δράσουμε, εάν το κρίνουμε αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει επαρκώς εφοδιασμένη» ανακοίνωσε η ΙΕΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider