Χρυσός: Απώλειες για έκτη συνεδρίαση καθώς το δολάριο ανεβαίνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες για έκτη συνεδρίαση καθώς το δολάριο ανεβαίνει
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη μετά την άνοδο του δολαρίου και τη μείωση των προσδοκιών για μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων τον Νοέμβριο

Απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη μετά την άνοδο του δολαρίου και τη μείωση των προσδοκιών για μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων τον Νοέμβριο, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές ανέμεναν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,5% στα 2.609,13 δολάρια ανά ουγγιά, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα του από τις 20 Σεπτεμβρίου. Τα futures χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,4% στα 2.624,80 δολάρια.

Το δολάριο έφτασε σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα μακροιοικονομικά στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή και των τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Μετά την ισχυρή έκθεση για την αγορά εργασίας της περασμένης εβδομάδας, οι αγορές αναμένουν πιθανότητα 81% για μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και απορρίπτουν μια μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 1% στα 30,38 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα παραμένει σταθερή στα 949,75 δολάρια ενώ το παλλάδιο ενισχύεται κατά 1,7% στα 1.039,50 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider