Κανένας δεν θέλει να αγοράσει το τζιπ του Τσαουσέσκου (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κανένας δεν θέλει να αγοράσει το τζιπ του Τσαουσέσκου (pics)
Ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα του Ρουμάνου δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου βγήκε προς πώληση, ωστόσο δεν βρέθηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια πώλησης ενός παλαιού SUV, που κατείχε στο παρελθόν ο πρώην δικτάτορας της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου. Το γαλάζιο ARO 304 κατασκευάστηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του 70 σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες του Τσαουσέσκου, ο οποίος το χρησιμοποιούσε κατά κύριο λόγο στις κυνηγετικές του εξορμήσεις και σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως π.χ. σε επισκέψεις υψηλών προσκεκλημένων.

To τετρακίνητο όχημα είναι ρουμάνικης κατασκευής.

Η ρουμάνικη μάρκα ARO κατασκεύαζε κατά αποκλειστικότητα τετρακίνητα οχήματα εκτός δρόμου, ενώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διέθετε πλούσιο εξοπλισμό για τα δεδομένα της εποχής του, όπως για παράδειγμα δερμάτινο σαλόνι. Το τετρακίνητο μοντέλο είχε αγοραστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε δημοπρασία κρατικών αυτοκινήτων της Ρουμανίας από έναν επιχειρηματία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη φυλακή, καθώς ενεπλάκη πριν λίγα χρόνια σε σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς.

To αυτοκίνητο διαθέτει πολυτελές δερμάτινο σαλόνι.

Ο Τσαουσέσκου κυβέρνησε τη Ρουμανία από το 1965 έως το 1989 και μετεξελίχθηκε σταδιακά σε αυταρχικό δικτάτορα, καθώς προχώρησε σε μαζικούς διωγμούς, φυλακίσεις, εκτοπίσεις, ακόμη και δολοφονίες αντιφρονούντων αντιπάλων του. Τα θύματα από όλες αυτές τις διώξεις υπολογίζεται, ότι ξεπέρασαν τα 2.000.000, ενώ ο ίδιος ο δικτάτορας και η σύζυγός του εκτελέστηκαν μετά από μία δίκη με συνοπτικές διαδικασίες, όταν κατέρρευσε το καθεστώς του.

O Tσαουσέσκου το χρησιμοποιούσε και στο κυνήγι.

Η τιμή πώλησης του τετρακίνητου ΑRO 304 ορίστηκε στις 30.000 ευρώ και οι υποψήφιοι αγοραστές έπρεπε να κλείσουν ειδικό ραντεβού, προκειμένου να το δουν από κοντά σε μία αποθήκη στα προάστια του Βουκουρεστίου, όπου βρισκόταν ακινητοποιημένο. Τελικά δεν βρέθηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος και ο σημερινός ιδιοκτήτης του απέσυρε την προσφορά και θα επανέλθει αργότερα με μία νέα τιμή, προφανώς αρκετά χαμηλότερη!

O σημερινός ιδιοκτήτης του τζιπ βρίσκεται στη φυλακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider