Tesla: Νέες περικοπές αλλιώς έρχεται το τέλος σε 10 μήνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Νέες περικοπές αλλιώς έρχεται το τέλος σε 10 μήνες
Ο Έλον Μασκ έστειλε e-mail στους εργαζόμενους της εταιρείας του, στο οποίο τους ενημερώνει για τις νέες μειώσεις του κόστους δαπανών.

Δύσκολο διάστημα για την Tesla, καθώς όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους σε αυτή ο Έλον Μασκ, τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, θα επανεξετάσουν κάθε έξοδο που πραγματοποιείται, από πληρωμές για ανταλλακτικά και μισθούς έως έξοδα ταξιδιού κλπ., με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων μέσω μείωσης των δαπανών.

Να σημειωθεί ότι η ρευστότητα της Tesla στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019 έφτασε τα 2,2 δισ. σε μετρητά, ένα ποσό το οποίο σύμφωνα με τον Μασκ δίνει παράταση ζωής για μόλις 10 μήνες, εφόσον συνεχίσουν να ξοδεύουν με τον ίδιο ρύθμο που το πράττουν μέχρι στιγμής.

Την ίδια στιγμή βέβαια παραδέχεται ότι οι περικοπές είναι αρκετά σκληρή λύση για να σωθεί η εταιρεία του, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα της. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα η Tesla ανακοίνωσε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 2,7 δισ. δολαρίων, καθώς και ότι πέρσι απέλυσε το 9% του προσωπικού της!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider