Όγδοος μήνας πτώσης της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όγδοος μήνας πτώσης της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου
Για όγδοο συνεχόμενο μήνα μειώθηκαν τον Απρίλιο οι ταξινομήσεις καινούριων επιβατηγών μοντέλων στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να καταγράφει πάντως θετικό πρόσημο.

Χαμηλότερη ζήτηση για καινούρια Ι.Χ. είχαμε τον Απρίλιο στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον όγδοο συνεχόμενο μήνα με πτώση πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αν και η μείωση ήταν ήπια και συγκρατήθηκε στο 0,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Συγκεκριμένα τον τέταρτο μήνα του 2018 ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη 1.303.787 επιβατηγά οχήματα, με τη Μεγάλη Βρετανία να καταγράφει μείωση της τάξης του 4,1%. Όμως και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, η γερμανική, είχε πτώση 1,1%, ενώ αντίθετα σε τρεις άλλες σημαντικές χώρες ήταν θετικό το πρόσημο. Ετσι είχαμε στη Γαλλία αύξηση πωλήσεων 0,4%, στην Ιταλία 1,5% και στην Ισπανία 2,6%, ενώ να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα βιώσαμε έναν πολύ δυνατό Απρίλιο με αύξηση ταξινομήσεων 17,2%!

Από τις βασικές μάρκες, σημαντικές απώλειες εμφάνισε ο όμιλος της Volkswagen. Εδώ κατέγραψε η μάρκα VW πτώση 7,2% και η Audi 5,4%, σε αντίθεση με τις Skoda (+1,4%), Seat (+2,9%), Porsche (+4,5%). Ο όμιλος BMW είχε άνοδο 7,7% και ο όμιλος της Daimler +5,4%. Ο γαλλικός όμιλος PSA κατέγραψε μία αύξηση 1,5%, κυρίως χάρη στη θεαματική άνοδο της Citroen κατά 14,4%. Ο όμιλος Renault –μαζί με τις Dacia, Lada- σημείωσε επίσης 1,8% περισσότερες πωλήσεις, oι Κορεάτες των Hyundai και Kia πούλησαν 2,6% περισσότερα Ι.Χ., ενώ πτώση κατέγραψαν το FCA Group και η Ford με -2,9% και -4,8% αντίστοιχα.

Ο όμιλος Toyota είδε τις πανευρωπαϊκές πωλήσεις του να μεγαλώνουν τον Απρίλιο του 2019 κατά 2,7%, η Νissan σημείωσε πτώση 16,7%, η Mitsubishi ανέβηκε κατά 24,9%, η Honda είχε αρνητικό πρόσημο -3,1% και η Mazda επέδειξε σταθερότητα (+0,4). Κλείνοντας να πούμε, ότι συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της Volvo (+3,4%), ενώ ο όμιλος Jaguar Land Rover κατέγραψε μία μικρή αύξηση της τάξης του 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider