SEAT Tarraco: Ταύρος εν υαλοπωλείο!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SEAT Tarraco: Ταύρος εν υαλοπωλείο!
Το μεγαλύτερο SUV της ισπανικής φίρμας είναι πλέον γεγονός και σαρώνει τα πάντα στο διάβα του.

Το επιβλητικό Tarraco αποτελεί το νεότερο και μεγαλύτερο μέλος στη οικογένεια των SUV μοντέλων της SEAT και ήρθε για να πλαισιώσει τα δημοφιλή Arona και Ateca. Το μεγάλο σε διαστάσεις SUV συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου της SEAT, μεταξύ άλλων τη δυναμική σχεδίαση, την άνεση και φυσικά την τεχνολογία αιχμής. Για την ιστορία, το όνομα του προέρχεται από την αρχαία ονομασία της Μεσογειακής πόλης Tarragona, ένα ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Παράλληλα, το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT το οποίο επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της μάρκας!

To όνομα Tarraco προέκυψε μετά από ψηφοφοφία 140.000 φίλων της μάρκας.

Έτσι λοιπόν όσοι χρειάζονται τη λειτουργικότητα των πέντε ή επτά θέσεων ή την πρακτικότητα της υψηλής θέσης οδήγησης, στο νέο Taracco θα τα βρουν και με το παραπάνω. Εξωτερικά, η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της SEAT, με μία πιο προεξέχουσα μάσκα, προσδίδοντας μεγαλύτερη παρουσία και χαρακτήρα, ενώ οι επιβλητικοί προβολείς Full LED, οι οποίοι διατηρούν την τριγωνική σχεδιαστική τους υπογραφή, τοποθετούνται κάπως απομακρυσμένοι στο αμάξωμα, δίνοντας μία πιο εστιασμένη εμφάνιση.

High tech ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του Tarraco.

Στη καμπίνα των επιβατών, συνεχίζεται η ίδια εντυπωσιακή εικόνα, ενώ κυριαρχεί το SEAT Digital Cockpit με οθόνη 10.25 ιντσών, η οποία απλοποιεί την παροχή πληροφοριών στον οδηγό, καθώς και μία μεγάλη, εργονομικά τοποθετημένη οθόνη 8 ιντσών, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από επιλογές συνδεσιμότητας και πληροφοριών. Σε ότι αφορά στους χώρους, το νέο Tarraco πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Ανάλογα με την έκδοση (5θέσια ή 7θέσια) ο χώρος αποσκευών του νέου Taracco κυμαίνεται από 760 λίτρα στην 5θέσια έκδοση, 230 λίτρα στην 7θέσια ή 700 λίτρα με την 3η σειρά καθισμάτων σε πλήρη αναδίπλωση.

To ισπανικό SUV διατίθεται σε 5θέσιες και 7θέσεις εκδόσεις.

Στην «καρδιά» του νέου Taracco συναντάμε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI με απόδοση 150 ίππων μέσω ενός χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και έναν 2λιτρο 190 ίππων με σύστημα 4κίνησης 4Drive και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Σε ότι αφορά στους diesel κινητήρες διατίθεται ένας 2λιτρος TDI με ισχύ 150 ίππων (και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων) και ένας ακόμη TDI με χωρητικότητα 2.0 λίτρων και απόδοση 190 ίππους (με 4Drive και DSG). Να σημειωθεί επίσης, ότι το Tarraco έχει σχεδιαστεί ώστε να επωφελείται από εναλλακτικές τεχνολογίες κινητήρα, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας στο μέλλον, ενώ μέχρι το 2020, το Tarraco θα διαθέτει και έκδοση Plug-in Hybrid.

To plug-in υβριδικό Tarraco αναμένεται το 2020.

Επιπροσθέτως, το SEAT Tarraco αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του στον τομέα της ασφάλειας, καθώς εφοδιάζεται με συστήματα όπως τα Front Assist με ανίχνευση ποδηλάτου, Lane Assist και Emergency Call, Adaptive Cruise Control, αλλά και Emergency Assist, Blind Spot Detection και Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist και Light Assist τα οποία προσφέρονται ως προαιρετικά. Τέλος, το Tarraco διαθέτει επίσης τα Pre-crash Assist και Rollover Detection, καθώς και τα Park Assist, Electric Tailgate με Virtual Pedal και Top View Camera System, συστήματα τα οποία μετατρέπουν το νέο SEAT Tarraco σε ένα σύγχρονο φρούριο ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider