Μετατρέψτε το βανάκι σας με 1.250 ευρώ σε μίνι αυτοκινούμενο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετατρέψτε το βανάκι σας με 1.250 ευρώ σε μίνι αυτοκινούμενο
Το κιτ της βρετανικής Campal μετατρέπει ένα κλασικό επιβατηγό βανάκι σε πλήρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο όχημα για ευέλικτες και φτηνές διακοπές.

Όλοι οι φυσιολάτρες ονειρεύονται τις διακοπές με αυτοκινούμενα οχήματα, όμως λίγοι είναι σε θέση να το κάνουν πράξη, καθώς τέτοιου είδους εργοστασιακά μοντέλα κοστίζουν μία μικρή περιουσία. Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση αποτελούν ωστόσο διάφορα κιτ μετατροπής, που κυκλοφορούν στις αγορές του εξωτερικού και μεταμορφώνουν τα επιβατηγά βανάκια τύπου Renault Kangoo, Citroen Berlingo, VW Caddy, κλπ. σε κανονικά αυτοκινούμενα οχήματα.

Το κιτ διατίθεται για μία σειρά πολυμορφικών μοντέλων.

Βεβαίως και εδώ υπάρχουν περιορισμοί από τις συγκρατημένες εξωτερικές διαστάσεις των συγκεκριμένων βαν, που υπολείπονται συνήθως των εργοστασιακών αυτοκινούμενων μοντέλων από ειδικές εταιρείες, όπως π.χ. τη Hymer. Ωστόσο, τα βανάκια με τέτοιες μετατροπές αποδεικνύονται ιδανικά για σύντομες διακοπές ενός τριημέρου ή μίας εβδομάδας και πείθουν με τη λειτουργικότητά τους.

Μία τέτοια πρόταση αποτελεί το κιτ FortTwo της βρετανικής εταιρείας Campal, που υποστηρίζεται από δύο δυνατά επιχειρήματα. Κατά πρώτον είναι πολύ προσιτό, καθώς κοστολογείται μόνον 1.250 ευρώ. Κατά δεύτερον αποδεικνύεται χρηστικότερο και πληρέστερο από αντίστοιχα κιτ, καθώς δεν μετατρέπεται μόνον σε κρεβατοκάμαρα με μικρή κουζινίτσα, αλλά και σε ένα κανονικό σαλονάκι.

Στο εσωτερικό δημιουργείται χώρος για διπλό κρεβάτι.

Για να γίνει αυτό εφικτό, ακολουθεί η Campal μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι προσφέρουν ουσιαστικά ένα μακρόστενο κουτί, που γεμίζει τον χώρο φόρτωσης. To Campal ForTwo αφήνει αντίθετα ελεύθερο χώρο για τα πόδια, όταν έχει διαμορφωθεί σε σαλονάκι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας. Βέβαια, αν δεν είναι το όχημα αρκετά ψηλοτάβανο, πρέπει να κάθεσαι στο σαλόνι προσέχοντας μη χτυπήσεις το κεφάλι σου στην οροφή. Μία έξυπνη ιδέα είναι και η δυνατότητα μεταφοράς του τραπεζιού και των καρεκλών εκτός του οχήματος, για να απολαμβάνεις άνετα τη φύση.

H ''κουζίνα'' διαθέτει γκαζιέρα, μικρό νεροχύτη, κάνιστρο νερού και ντουλάπια.

Μέσα στο βανάκι με το κιτ ForTwo μπορεί να δημιουργηθεί ένα διπλό κρεβάτι μήκους 1,80 μ. και ένας καναπές, ενώ η επιφάνεια του κρεβατιού ποικίλει ανάλογα με το όχημα και τις διαστάσεις του. Η ‘’κουζίνα’’ τραβιέται προς τα πίσω από το βασικό κουτί του κιτ και διαθέτει ντουλάπια για τα διάφορα κουζινικά, ενώ προβλέπεται μία μικρή γκαζιέρα και ένα κάνιστρο νερού χωρητικότητας 10 λίτρων.

Σαλονάκι με καναπέδες και τραπεζάκι, που μεταφέρονται και εκτός οχήματος.

Η ενσωμάτωση και η αφαίρεση του κιτ από το αυτοκίνητο απαιτεί μόλις πέντε έως δέκα λεπτά δουλειά από δύο άτομα, ενώ συνήθως παραμένει το πτυσσόμενο σετ μέσα στο όχημα. Το βάρος του Campal ForTwo ανέρχεται σε 45 κιλά και προσαρμόζεται στις διαστάσεις πολλών, διαφορετικών βαν και πολυμορφικών μοντέλων. Η τιμή του ανέρχεται σε περίπου 1.250 ευρώ, ενώ υπάρχει και το Campal ForOne για μοναχικούς ταξιδιώτες, που κοστίζει μόλις 856 ευρώ. Καλές διακοπές και καλές βουτιές!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider