Πώς επιτυγχάνεται η κορυφαία ποιότητα ενός αυτοκινήτου (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς επιτυγχάνεται η κορυφαία ποιότητα ενός αυτοκινήτου (vid)

Έρευνες καταναλωτών, κορυφαία προγράμματα προσομοίωσης, εικονική αξιολόγηση, άριστη συνεργασία με τους προμηθευτές: αυτά είναι μερικά μόνο από τα στάδια εξέλιξης, τα οποία εξασφαλίζουν την κορυφαία ποιότητα των αυτοκινήτων της Porsche.

Όπως υποστηρίζει η γερμανική εταιρεία, της οποίας τα αυτοκίνητα αποπνέουν όντως μια ανώτερη αίσθηση ποιότητας και τα περισσότερα κυκλοφορούν στο δρόμο μετά από 20 έως και 30 χρόνια χρήσης, ο τελικός έλεγχος «του λευκού γαντιού», δηλαδή η αξιολόγηση της ποιότητας μετά την παραγωγή, δεν αρκεί για ένα κορυφαίο προϊόν.

Σε όλα τα στάδια εξέλιξης ενός αυτοκινήτου, η ποιότητα, η πιστότητα και η λειτουργικότητα όχι μόνο ελέγχονται με τα πιο προηγμένα ψηφιακά μέσα, τόσο εικονικά όσο και στην πράξη. Παράλληλα, αξιολογούνται συνεχώς από ομάδες οδηγών, πριν φτάσει το τελικό προϊόν στο δρόμο.

Μέρος της διαδικασίας αυτής αποτελούν φυσικά και οι διαδικασίες του after sales, που αφορούν την παράδοση αλλά και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Η ολιστική εμπειρία του αγοραστή είναι αυτή που επιδιώκει η εταιρεία να είναι κορυφαία, καθώς άλλωστε πουλάει αυτοκίνητα το κόστος των οποίων ξεκινά πολύ πιο πάνω από τις 50.000 ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το video που αποδεικνύει όλα τα παραπάνω μας βάζει στη θέση του παρατηρητή μια εξαιρετικά πολύπλοκης και χρονοβόρας διαδικασίας, που επίσης απαντά στο ερώτημα γιατί η εξέλιξη ενός εντελώς νέου αυτοκινήτου απαιτεί αρκετά χρόνια. Ειδικότερα στην περίπτωση σπορ αυτοκινήτων πολύ υψηλών επιδόσεων όπως των Porsche, ο κατασκευαστής έχει το ρόλο του δημιουργού τεχνολογίας, με τον κίνδυνό πάντα προβλημάτων νεότητας, που όταν φτάνει η ώρα να χρησιμοποιηθούν από τους μαζικούς κατασκευαστές έχουν λυθεί.

Με αυτό το δεδομένο, η Porsche έχει αναπτύξει πολλά ενδιάμεσα στάδια αξιολόγησης και δοκιμών. Και φυσικά δεν αρκούν τα προηγμένα προγράμματα προσομοίωσης για να πετύχεις το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Τα αυτοκίνητά της διανύουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλες τις πιθανές καιρικές συνθήκες ανά τον κόσμο σε πρωτότυπη μορφή, πριν ολοκληρωθούν και είναι έτοιμα προς παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider