Σκλαβενίτης: Εγκρίθηκε η απόκτηση των Υπεραγορών Παπαντωνίου στην Κύπρο - Φτάνει τα 27 καταστήματα στο νησί

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Εγκρίθηκε η απόκτηση των Υπεραγορών Παπαντωνίου στην Κύπρο - Φτάνει τα 27 καταστήματα στο νησί
Τι αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Την απόκτηση των Υπεραγορών Papantoniou Supermarkets από τον όμιλο Σκλαβενίτης ενέκρινε πριν από μερικά 24ωρα η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στην Κύπρο, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενίσχυση του οικονομικού αποτυπώματος της Σκλαβενίτης στην κυπριακή αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι σε συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2024, ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της C.A.C. PAPANTONIOU TRADING LIMITED από την ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚH ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μέσω της GUEDO HOLDINGS LIMITED.

Η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία της Επιτροπής στις 12/07/2024.

Η Επιτροπή, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 17/10/2024, αφού έλαβε υπόψη τη Γραπτή Έκθεση της Υπηρεσίας ημερομηνίας 15/10/2024, διαπίστωσε ότι η εν λόγω πράξη συγκέντρωσης αν και ενέπιπτε στο πεδίο εφαρμογής του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 2014, Νόμος αρ. 83(Ι)/2014 και στην έννοια της συγκέντρωσης, εντούτοις δεν προκαλεί αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να μην αντιταχθεί και να κηρύξει συμβατή την πράξη συγκέντρωσης με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, σύμφωνα με τις πρόνοιες το άρθρο 22 του Νόμου».

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Επιτροπής θα δημοσιευτεί στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της».

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, με την εν λόγω εξαγορά ο όμιλος Σκλαβενίτη πατάει γερά «πόδι» στην κυπριακή αγορά, διευρύνοντας κατά πολύ τα μερίδια αγοράς του.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του leader της εγχώριας αγοράς του οργανωμένου λιανεμπορίου με την κυπριακή αλυσίδα σούπερ μάρκετ διήρκησαν για αρκετούς μήνες, με τις υπογραφές της συμφωνίας να «πέφτουν» στα μέσα του περασμένου Ιουνίου. Μιας συμφωνίας που θέτει ακόμη πιο δυναμικά στο κάδρο της κυπριακής αγοράς του οργανωμένου λιανεμπορίου τον Σκλαβενίτη, αλλά και ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω «διεθνοποίηση» των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Πώς αυξάνεται το δίκτυο καταστημάτων του Σκλαβενίτη

Ο Σκλαβενίτης διαθέτει ήδη ένα δίκτυο 18 καταστημάτων στην κυπριακή αγορά, τα οποία αφορούν στα πρώην Carrefour και τα οποία «πέρασαν» στην αλυσίδα μετά την ιστορική διάσωση της Μαρινόπουλος. Από το σύνολο του δικτύου, οκτώ καταστήματα βρίσκονται στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, από δύο σε Λάρνακα και Πάφο και ένα κατάστημα στο Παραλίμνι.

Μετά την απόκτηση των εννέα καταστημάτων της αλυσίδας Παπαντωνίου, ο όμιλος Σκλαβενίτη ενισχύει το δίκτυό του στην Κύπρο, φτάνοντας συνολικά τα 27 καταστήματα, ενώ εισέρχεται και στο «top 3» στην κυπριακή αγορά της οργανωμένης λιανικής μαζί με τη Lidl Κύπρου και την αλυσίδα Άλφαμεγα του ομίλου Παπαέλληνα. Επόμενος στόχος, να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και να πρωταγωνιστήσει και στην Κύπρο.

Η κυπριακή αλυσίδα Παπαντωνίου

Η αλυσίδα ιδρύθηκε το 1987. Η πρώτη Υπεραγορά Papantoniou άνοιξε στη Χλώρακα της Πάφου, με χώρο πώλησης μόλις 150 τ.µ. Μετά από αρκετές προσθήκες και ανακαινίσεις, το αρχικό κατάστημα διαθέτει πλέον 2.000 τ.µ. σύγχρονου εµπορικού χώρου.

Με τα χρόνια, η εταιρεία επεκτάθηκε δηµιουργώντας µία αλυσίδα εννέα υπεραγορών, µε συνολικό εµβαδόν εκθεσιακού χώρου πώλησης 23.000 τ.µ. και µε περισσότερα από 80.000 προϊόντα.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε ως εξής: Υπεραγορά Πάφου (1997), Υπεραγορά Κάτω Πάφου (2006), Υπεραγορά Πόλις Χρυσοχούς (2007), Υπεραγορά Πισσουρίου (2009), Υπεραγορά Ύψωνα (2012), Υπεραγορά Καθολικής (Κέντρο Λεμεσού - 2015), Υπεραγορά Γεροσκήπου (2016), Υπεραγορά Έγκωμη (2019).

Από το 2018 λειτουργεί υπερσύγχρονο κέντρο διανομής για καλύτερο χειρισμό των αποκλειστικών εισαγωγών και της ιδιωτικής ετικέτας Παπαντωνίου, καθώς και ξηρής και ψυχόμενης αποθήκης, ενώ το 2019, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου προχώρησαν σε συνεργασία με την εταιρεία Sainsbury’s για αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων Sainsbury’s στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Έξοδος στις αγορές με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Uni-Pharma: Αύξηση 13% στον τζίρο της την τελευταία 4ετία – Πότε «βάζει μπρος» η θυγατρική της

ΟΑΚΑ: Στα «σκαριά» ο διαγωνισμός για το λίφτινγκ – Πώς θα γίνει η ανακαίνιση του αθλητικού συγκροτήματος 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider