To Hyundai Kona μπαίνει στην πρίζα (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Hyundai Kona μπαίνει στην πρίζα (vid)

H κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την αποκάλυψη στις 27 Φεβρουαρίου του νέου και πρώτου ηλεκτρικού SUV που θα φέρει στην Ευρώπη. Το νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας της εταιρείας, μετά το Ioniq, θα χρησιμοποιεί το αμάξωμα του μικρού SUV Kona που μόλις ξεκίνησε την εμπορική του δραστηριότητα στη γηραιά ήπειρο.

Η Hyundai θα αποκαλύψει τα πάντα σε είκοσι μέρες από σήμερα και το μόνο που αναφέρει προς το παρόν είναι ότι το Kona Electric θα διατίθεται σε δύο παραλλαγές, με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες και ίσως μέγιστη ισχύ του ηλεκτρικού κινητήρα.

Η αυτονομία της έκδοσης με την ισχυρότερη μπαταρία αναμένεται να ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, ενώ περίπου 150 χιλιόμετρα λιγότερα θα είναι η αυτονομία της βασικής έκδοσης. Η διαφορά αυτή θα αντικατοπτρίζεται προφανώς και στην τιμή, καθώς το κόστος της μπαταρίας είναι το υψηλότερο σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η αισθητική του Kona δεν αναμένεται να είναι σημαντικά διαφοροποιημένη, πέρα από τη μάσκα η οποία δεν θα έχει οπές αερισμού, τα πιο στενά ελαστικά για μικρότερη αντίσταση κύλισης και άλλες αεροδυναμικές λεπτομέρειες.

Με δεδομένο ότι στη χώρα μας δεν εισήχθη ποτέ το Ioniq, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, το οποίο διατίθεται επίσης σε υβριδική και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (plug in hybrid), δεν γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα είναι στις χώρες που θα κάνει εμπορική καριέρα το Kona Electric.

To Hyundai Kona μπαίνει στην πρίζα (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider