Τα 5 χαρίσματα του ηγέτη της ευρωπαϊκής αγοράς

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 χαρίσματα του ηγέτη της ευρωπαϊκής αγοράς

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, το VW Golf έπιασε το σφυγμό των Ευρωπαίων οδηγών και σταδιακά εξελίχτηκε σε ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα όχι μόνο της ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Στη γηραιά ήπειρο το Golf πούλησε το 2017 483.105 μονάδες, ενώ σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε το εκατομμύριο. Τα στοιχεία που καθιστούν το VW Golf αέναο ηγέτη της κατηγορίας του, αναλύονται στη συνέχεια:

Διατήρηση ταυτότητας

Από το μακρινό 1974, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Golf υπηρέτησε με θαυμαστή πιστότητα τη λογική «συμπαγές πεντάθυρο οικογενειακό αυτοκίνητο». Η πετυχημένη αρχική συνταγή στη σχεδίαση δεν έχει αλλάξει έως σήμερα, παρότι το μοντέλο σε κάθε γενιά μεγαλώνει σε διαστάσεις –τα τελευταία χρόνια ευτυχώς, όχι και σε βάρος. Αυτή η διατήρηση της ταυτότητας του μοντέλου είναι μια γερμανική ειδικότητα, που φαίνεται ότι λειτουργεί εξαιρετικά σε επίπεδο πωλήσεων.

Εκσυγχρονισμός

Μπορεί το Golf να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και η κάθε του γενιά εξέλιξη της προηγούμενης, ωστόσο σε επίπεδο μηχανικών μερών και εξοπλισμού βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Κάθε νέο Golf είναι αυτό που συνήθως αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία C για την άνεση, τα συστήματα ασφάλειας και τις επιδόσεις.

Μηχανικά μέρη για κάθε ανάγκη

Το VW Golf είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του που μπορεί να διαθέτει όποιο σύστημα κίνησης επιθυμεί ο υποψήφιος αγοραστής: σύγχρονους κινητήρες βενζίνης, κινητήρες diesel, κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνης/φυσικού αερίου, υβριδική έκδοση με εξωτερική φόρτιση που διαθέτει συνδυασμό κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικού, καθώς και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή μπαταρίας.

Πλουραλισμός εκδόσεων

Πολλές εκδόσεις εξοπλισμού, διαφορετικά αμαξώματα, δεκάδες συστήματα κίνησης, τεράστιος κατάλογος προαιρετικών στοιχείων αισθητικής βελτίωσης, άνεσης και ασφάλειας, συνθέτουν ένα μοντέλο με αστείρευτες δυνατότητες εξατομίκευσης. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα, το Golf απαντά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε αγοράς, με αποτέλεσμα να είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα μοντέλα παγκοσμίως.

Ποιότητα

Το Golf κατάφερε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του όσον αφορά στην αντιληπτή ποιότητα, τη στιβαρότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Μπορεί η σχεδίασή του και η αισθητική του να μην προκαλούν ρίγη σε καμία γενιά του, ωστόσο η επιλογή των υλικών του εσωτερικού και η συναρμογή τους δίνουν άμεσα την αίσθηση της υψηλής ποιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider