Στη Γενεύη η ταχύτερη Lambo όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στη Γενεύη η ταχύτερη Lambo όλων των εποχών

Κατασκοπευτικές εικόνες και video έχουν ήδη καταγράψει τις δοκιμές μιας Aventador με πλειάδα νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων, η οποία θεωρείτο ότι θα είναι η κορυφαία εκδοχή του ταχύτερου μοντέλου της Lamborghini. Μέχρι σήμερα η ιταλική μάρκα υπεραυτοκινήτων τηρούσε απόλυτη μυστικότητα, με ένα tweet όμως ανακοίνωσε την παρουσίαση του νέου της μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης.

Η Lamborghini δεν κάνει λόγο για το όνομα ή το μοντέλο, ωστόσο η κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν ότι η νέα έκδοση της Aventador θα ονομάζεται SVJ (Super Veloce Jota), ένα όνομα που ανασύρεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και χαρακτήριζε μια ειδική έκδοση της εμβληματικής Miura, στις αρχές τις δεκαετίας του 70.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες ο V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων της Aventador θα αποδίδει πλέον των 800 ίππων στη νέα έκδοση SVJ, ενώ το πακέτο των ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, που βοήθησε τη μικρότερη Huracan Performante να σαρώσει τα ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής στις μεγαλύτερες πίστες του κόσμου και ονομάζεται Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA), θα δώσει «φτερά» και στην SVJ.

Η κίνηση αυτή της Lamborghini θεωρήθηκε απαραίτητη έναντι της παρουσίασης της Ferrari 812 Superfast, η οποία είναι επίσης V12, με ατμοσφαιρική τροφοδοσία και 800 ίππους ισχύος, έναντι των 730 ίππων της κορυφαίας έως σήμερα Aventador S.

Εικόνα: Lamborghini Aventador S

Στη Γενεύη η ταχύτερη Lambo όλων των εποχών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider