Χωρίς σέξι μοντέλα η έκθεση της Γενεύης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χωρίς σέξι μοντέλα η έκθεση της Γενεύης

Οι πανέμορφες γυναικείες παρουσίες στα περίπτερα των εκθέσεων αυτοκινήτων με ελάχιστο ύφασμα να τις καλύπτει και ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο, υπήρξε παράδοση εδώ και δεκαετίες. Φαίνεται όμως ότι ήρθε ή ώρα οι υποτιμητικά αποκαλούμενες και ως «γλάστρες», να θεωρηθούν και αυτές «γυναίκες», δηλαδή άνθρωποι και όχι διακοσμητικά στοιχεία και ο ρόλος τους να αμφισβητηθεί στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαρτίου για τους δημοσιογράφους και στις 8 για το κοινό.

Τέλος λοιπόν στις εντυπωσιακές εικόνες σέξι γυναικών στους εκθεσιακούς χώρους, παρότι αυτές θεωρούνταν εκ των ων ουκ άνευ σε ένα χώρο που μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα ανδροκρατούμενος. Αρχής γενομένης από το Χόλιγουντ, όπου οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών δίνουν και παίρνουν και το αίτημα για ισότητα στην αντιμετώπιση του σώματος ανδρών και γυναικών γιγαντώνεται, η συνέχεια δόθηκε στους αγώνες της F1 με τα grid girls -τα οποία δεν θα υπάρχουν πλέον- και στη συνέχεια στις εκθέσεις αυτοκινήτων.

Όσοι κατασκευαστές χρησιμοποιήσουν μοντέλα στη Γενεύη, θα το κάνουν με όρους απόλυτης ισότητας, δηλαδή ίδιο αριθμό αντρών και γυναικών. Πολλοί επίσης κατασκευαστές θα έχουν μοντέλα σε ρόλο μόνο ενημέρωσης των επισκεπτών και όχι… σεξιστικό, ενώ και το ντύσιμό τους θα είναι ανάλογο, δηλαδή με ελάχιστο κορμί σε κοινή θέα.

Ο ρόλος της γυναίκας ως σεξουαλικού θεάματος και μόνο έχει τεθεί στο στόχαστρο οργανώσεων ισότητας εδώ και χρόνια και σίγουρα θα έπρεπε να έχει απασχολήσει πολύ πιο σοβαρά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, που υποτίθεται ότι έχουν και μια κοινωνική αποστολή, ενώ πλέον το αγοραστικό τους κοινό είναι σχεδόν 50/50 άντρες και γυναίκες. Όπως φαίνεται όμως χρειαζόταν ένα σοκ, όπως οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση διάσημων γυναικών ηθοποιών, ώστε να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το επίπεδο της ισότητας των δύο φύλων και να σταματήσουν οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα, και ειδικά στις εκθέσεις, ως «γλάστρες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider