Ηλεκτρική καταιγίδα από τη Nissan έως το 2022

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρική καταιγίδα από τη Nissan έως το 2022

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Nissan θα προσθέσει στη γκάμα της πλειάδα νέων ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ έως το 2022 φιλοδοξεί να πουλάει 1.000.000 ηλεκτρικά μπαταρίας και plug in hybrid αυτοκίνητα το χρόνο.

Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος M.O.V.E., που ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία και βασίζεται στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, την προώθηση των συστημάτων αυτόνομης κίνησης και τη συνδεσιμότητα των οχημάτων της.

Στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της Nissan προβλέπεται η παρουσίαση οκτώ νέων, αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, βασισμένων στην επιτυχία του νέου Nissan Leaf. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Leaf είναι για χρόνια το πιο εμπορικό ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας παγκοσμίως, ενώ η δεύτερη γενιά του, με αυξημένη αυτονομία και ισχύ, αναμένεται και στη χώρα μας το Μάιο.

Ταυτόχρονα, η Nissan θα λανσάρει ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Κίνα, κάτω από την “ομπρέλα” διαφορετικών εμπορικών σημάτων, καθώς η τεράστια αγορά της χώρας είναι η μεγαλύτερη σήμερα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όσον αφορά στην ιαπωνική αγορά, η Nissan θα εκμεταλλευτεί την εμπορική επιτυχία των μικρών αυτοκινήτων πόλης με την ονομασία «Kei», τα οποία έχουν μήκος μέχρι 3,4 μέτρα, παρουσιάζοντας μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ενός μοντέλου με αυτές τις διαστάσεις.

Το πρωτότυπο Nissan IMx Concept θα αποτελέσει τη βάση για ένα ηλεκτροκίνητο crossover, το οποίο θα διατίθεται σε όλες τις αγορές σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η premium μάρκα της Nissan, η Infiniti, θα εμπλουτιστεί επίσης με ηλεκτρικά μοντέλα από το οικονομικό έτος 2021.

Όσον αφορά στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, η Nissan προγραμματίζει να εξοπλίσει 20 μοντέλα, σε 20 αγορές με τη δυνατότητα αυτή έως το 2022, ενώ στόχος της είναι να εξοπλίζει όλα τα νέα αυτοκίνητα Nissan, Infiniti και Datsun, που πωλούνται σε βασικές αγορές, με προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας πριν το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματός της.

Ηλεκτρική καταιγίδα από τη Nissan έως το 2022

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider