Με 650 ίππους και υβριδική η Alfa Romeo Giulia Coupe

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με 650 ίππους και υβριδική η Alfa Romeo Giulia Coupe

Η ιταλική μάρκα σκοπεύει να χτυπήσει όλους τους ανταγωνιστές της τόσο σε επίπεδο ισχύος, όσο και τεχνολογίας, με την Giulia Coupe. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κουπέ εκδοχή του τετράθυρου μοντέλου θα έχει στην κορυφαία του έκδοση 650 ίππους, οι οποίοι θα προέρχονται από ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης. Η υβριδική αυτή τεχνολογία υπάρχει ήδη στη LaFerrari και βασίζεται σε αυτή της F1.

Όπως και στη Giulia Q.V., έτσι και στην κουπέ αδελφή της βασικός κινητήρας θα είναι ο V6 των 2,9 λίτρων με τους 510 ίππους, ο οποίος όμως θα επικουρείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα και ένα προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας για τη φόρτιση των μπαταριών του. Η αθροιστική ισχύς αναμένεται να φτάνει στο επίπεδο των 650 ίππων, που είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς των BMW M4, Mercedes C63 AMG και Audi RS5.

Εκτός από την κορυφαία έκδοση Q.V. η Giulia Coupe θα διατίθεται ως υβριδική και με τον δίλιτρο κινητήρα turbo των 280 ίππων, με τη συνδυασμένη ισχύ σε αυτή την περίπτωση να φτάνει στο διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 350 ίππων. Φυσικά η γκάμα θα συμπληρώνεται και με τα πιο συμβατικά μηχανικά μέρη της Giulia, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Η Coupe Giulia δεν θα αργήσει πολύ, καθώς αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε κάποια διεθνή έκθεση αυτοκινήτου μέσα στο 2018, ενώ οι πωλήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2019. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε χρόνια, όπως με την Giulia, καθώς η βάση υπάρχει και είναι εξαιρετική.

Με αυτή την έκδοση η ιταλική μάρκα θα αποκτήσει και τεχνολογικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της, επαναφέροντας μνήμες από την θρυλική δεκαετία του ’60, τότε που τα σπορ μοντέλα της κυριαρχούσαν τόσο στους δρόμους, όσο και στις πίστες. Όσον αφορά στην ονομασία του νέου μοντέλου, φήμες για την επάνοδο του αρκτικόλεξου GTV θεωρούνται αρκετά βάσιμες, όπως και αυτές για τη δημιουργία μιας τετράθυρης εκδοχής, στα πρότυπα τoυ Audi A5 Sportback.

Imade Credit: autocar.co.uk

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider