Καλά τα είπε ο Κουρουμπλής

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ε, ναι. Καλά τα είπε ο Κουρουμπλής όταν σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό προ ολίγων ημερών τα έβαλε με κάποιες εκπομπές και ραδιοφωνικά Μέσα τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία από το να διασύρουν τη χώρα μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αφορμή τον τρόπο που χειρίζονται κάποια Μέσα το προσφυγικό και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτός στον Τουρισμό είχε αναφέρει ότι «Ο διεθνής κόσμος του τουρισμού που έχει μια ευαισθησία σ’ αυτά τα ζητήματα, μέρα με τη μέρα δείχνει να εμπιστεύεται όλο και περισσότερο, ως προορισμό την Ελλάδα. Αυτό είναι μια παράμετρος πάρα πολύ σοβαρή. Εκείνο που εγώ θέλω να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους σας (τους δημοσιογράφους) που κάνουν εκπομπές και όλους τους σταθμούς – χωρίς αυτό να θεωρηθεί ότι ζητώ να υπάρξει κανένας περιορισμός ως προς την πληροφόρηση - είναι το εξής: Ο τρόπος με τον οποίο βγαίνουν κάποια ζητήματα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός διότι στο ίδιο κλαδί καθόμαστε όλοι και αν το πριονίσουμε θα πέσουμε όλοι μαζί κάτω. Και ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι που πρέπει να το έχουμε ως παράμετρο στη σκέψη μας».

Ο κ. Κουρουμπλής έφερε ως παράδειγμα το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στη Βέροια όπου ντόπιοι κάτοικοι κατά την άφιξη λεωφορείου με πρόσφυγες από την Ειδομένη αντέδρασαν με φραστικές επιθέσεις κατά των προσφύγων ενώ κάποιοι πέταξαν και γουρουνοκεφαλές. Και εξευτέλισαν την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, όπως πολύ σωστά επεσήμανε.

Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εθνικιστής για να ενοχληθεί από το γεγονός ότι κάποια Μέσα δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν και μάλιστα κατ’ επανάληψη (ξεπερνώντας τα όρια της απλής πληροφόρησης που μπορεί να επιδιώκεται κατά την πρώτη φορά της μετάδοσης μιας είδησης ή ενός πλάνου), εικόνες που «βροντοφωνάζουν» το χαμηλό επίπεδο μιας μειοψηφίας Ελλήνων (θέλω να πιστεύω).

Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από παρόμοια περιστατικά. Να αναφερθούμε στα επεισόδια του 2012, 2013 και 2014 που σημειώνονταν στο κέντρο της Αθήνας κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου εξαιτίας διαδηλώσεων, απεργιών κλπ; Οι διαδηλώσεις ίσως καλώς να συνέβησαν. Τα κανάλια όμως δεν είχαν κανέναν λόγο να τα προβάλουν με τέτοια υπερβολή (με προσεκτικά διαλεγμένα πλάνα που θύμιζαν εμφύλιο πόλεμο), ειδικά τη στιγμή που ξένοι τουρίστες έκαναν έρευνα αγοράς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το ίδιο και το καλοκαίρι του 2015. Κάποια ελληνικά Μέσα ξεπέρασαν ακόμη και τα γλαφυρά ρεπορτάζ του φαιδρού δημοσιογράφου από Μέσον του εξωτερικού ο οποίος έξω από την ελληνική Βουλή έκανε αντίστροφη μέτρηση live για την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές ζηλεύω κάποιες χώρες του εξωτερικού. Όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, τα μεταδίδουν και βάζουν μια τελεία. Εδώ όμως, ανακυκλώνουμε θέματα χωρίς λόγο και κυρίως χωρίς ευαισθησία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider