Μπαρνιέ: Κάθε αναβολή του Brexit θα έχει «πολιτικό και οικονομικό κόστος»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαρνιέ: Κάθε αναβολή του Brexit θα έχει «πολιτικό και οικονομικό κόστος»
Μια αναβολή της ημερομηνίας του Brexit θα είχε «πολιτικό και οικονομικό κόστος, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Μια αναβολή της ημερομηνίας του Brexit θα είχε «πολιτικό και οικονομικό κόστος» και κάθε αίτημα του Λονδίνου προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει, επομένως, να βασίζεται σε επαρκείς λόγους, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

«Μια παράταση συνιστά συνέχιση της αβεβαιότητας, ενέχει πολιτικό και οικονομικό κόστος» είπε ο Μπαρνιέ, ενώπιον δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των χωρών της ΕΕ, δέκα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του Brexit.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα απευθύνει έως αύριο Τετάρτη μια επιστολή στην ΕΕ και συγκεκριμένα στο Ντόλαντ Τουσκ, για να ζητήσει την αναβολή του Brexit πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας της 29ης Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο Μισέλ Μπαρνιέ υπενθύμισε για μία ακόμη φορά ότι η ΕΕ αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναδιαπραγματευτεί το περιεχόμενο της συμφωνίας εξόδου, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων διάρκειας ενάμιση χρόνου μεταξύ των Βρυξελλών και της Τερέζας Μέι.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ επανέλαβε, αντιθέτως, ότι η πόρτα είναι ανοικτή για ενδεχόμενες τροποποιήσεις της «πολιτικής διακήρυξης» που θα συνοδεύει τη Συνθήκη αποχώρησης.

Στόχος του εν λόγω κειμένου θα είναι να σκιαγραφηθεί το περίγραμμα της μέλλουσας εμπορικής σχέσης, που θέλουν να διατηρήσουν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες μετά το διαζύγιό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider