Έκτακτη συνεδρίαση στη βρετανική Βουλή για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη συνεδρίαση στη βρετανική Βουλή για το Brexit
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, πρόκειται να απευθύνει αργότερα σήμερα διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό.

Έκτακτη συζήτηση πραγματοποιείται στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit και τις τελευταίες εξελίξεις επ΄αυτού, μετά από αίτημα του υπουργού για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, το οποίο αποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου. Στο μεταξύ, έντονη είναι η φημολογία από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, πρόκειται να απευθύνει αργότερα σήμερα διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο Στάρμερ υποστήριξε στην τοπoθέτησή του ότι, όπως φαίνεται και από την επιστολή της πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θέλει να συνεχίσει την ίδια «στενόμυαλη προσέγγιση» που είχε μέχρι σήμερα για άλλους τρεις μήνες, φέρνοντας για τρίτη φορά την συμφωνία της στο κοινοβούλιο, παρόλο που απέτυχε, και τόνισε ότι το κοινοβούλιο χρειάζεται νέα στρατηγική.

Το ζήτημα του Brexit αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της διήμερης Συνόδου Κορυφής, που ξεκινάει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Αν και μία εβδομάδα πριν από τη συμφωνημένη ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, η έκβαση του Brexit παραμένει αβέβαιη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider