Πιέσεις στη Μέι ασκούν οι Εργατικοί - Άμεσα αλλαγές για τη λύση του Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στη Μέι ασκούν οι Εργατικοί - Άμεσα αλλαγές για τη λύση του Brexit
Μετά την ανακοίνωση των Εργατικών σήμερα, η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου για την ημέρα, στο 1,2988 δολάριο.

Να παρουσιάσει μια «πραγματική αλλαγή» στη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε το Εργατικό Κόμμα, την Ντάουνινγκ Στριτ. Οι Εργατικοί έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο του Brexit

«Είμασε απογοητευμένοι που η κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει μια πραγματική αλλαγή ή έναν συμβιβασμό», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Καλούμε την πρωθυπουργό να παρουσιάσει αυθεντικές αλλαγές στη Συμφωνία της, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια εναλλακτική λύση η οποία θα μπορούσε να υποστηριχθεί στο κοινοβούλιο και να ενώσει τη χώρα», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος των Εργατικών Κιρ Στάρμερ έγραψε στο Twitter: Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν εκφράζει κάποια πραγματική αλλαγή στη διατύπωση της πολιτικής διακήρυξης".

Μετά την ανακοίνωση των Εργατικών σήμερα, η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου για την ημέρα, στο 1,2988 δολάριο.

Νωρίτερα σήμερα η βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ζήτησε να παραταθεί το Brexit έως τις 30 Ιουνίου, ώστε να επιτραπεί στους Βρετανούς βουλευτές που είναι διχασμένοι στο θέμα αυτό να καταλήξουν σε μια συμφωνία αποχώρησης.

Στην επιστολή της, η Μέι ενημερώνει ότι η Βρετανία ζητεί παράταση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που αφορά την αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την ΕΕ, και προτείνει η παράταση αυτή να «τελειώσει στις 30 Ιουνίου 2019».

Από την μεριά ο Ντόναλντ Τουσκ πρότεινε μια «ευέλικτη» παράταση διάρκειας έως 12 μηνών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider