Έρευνα – κόλαφος: Δεν βλέπουν λύση ως τον Οκτώβριο στο αδιέξοδο του Brexit οι managers

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα – κόλαφος: Δεν βλέπουν λύση ως τον Οκτώβριο στο αδιέξοδο του Brexit οι managers
Tο 35,6% των συμμετεχόντων προβλέπουν πως θα υπάρξει και νέα προθεσμία – μετά τις 31 Οκτωβρίου – για το Brexit, ενώ ένα ποσοστό 20% εκτιμά πως η Βρετανία θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Δεν βλέπουν… φως στο τούνελ του Brexit τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη, στοιχηματίζοντας μάλιστα πως θα υπάρξουν και νέα επεισόδια στο «σήριαλ» της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λύση στο θέμα του Brexit δεν θα υπάρξει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχουν θέσει Λονδίνο και Βρυξέλλες. Πιθανότατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δώσει μια νέα προθεσμία», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει έρευνα που διεξήγαγε το πρακτορείο CNBC, στα ανώτερα διευθυντικά στελέχη εταιρειών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 35,6% των συμμετεχόντων προβλέπουν πως θα υπάρξει και νέα προθεσμία – μετά τις 31 Οκτωβρίου – για το Brexit. Ένα ποσοστό 20% εκτιμά πως η Βρετανία θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, ενώ το 26,7% των συμμετεχόντων δηλώνει πως το Brexit θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε λήγει και η προθεσμία. Μάλιστα, αυτό το ποσοστό των ερωτηθέντων βλέπει υλοποίηση του Brexit, με συμφωνία, όχι άτακτη αποχώρηση των Βρετανών από την ΕΕ.

Άτακτο Brexit στα τέλη Οκτωβρίου προβλέπει μόλις το 2,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Στην έρευνα του CNBC (CNBC Global CFO Council) συμμετείχαν κορυφαία διευθυντικά στελέχη, managers και οικονομικοί διευθυντές ορισμένων από των ισχυρότερων εταιρειών του πλανήτη. Σωρευτικά, δόθηκαν απαντήσεις από εκπροσώπους εταιρειών συνολικής κεφαλαιοποίησης άνω των 5 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider