Brexit μέχρι το καλοκαίρι θέλει η Τερέζα Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit μέχρι το καλοκαίρι θέλει η Τερέζα Μέι
Να ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει η Τερέζα Μέι.

Την επανέναρξη των συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να καταφέρει η Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς και να επιτευχθεί «έξοδος» μέχρι το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg εκπρόσωπος από το γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επαφές της με την ΕΕ αυτή την εβδομάδα για να βρουν κοινό έδαφος στην συνοριακή συμφωνία.

Την ίδια ώρα όμως φαίνεται πως το κυβερνών κόμμα αντιμέτωπίζει εσωτερικά εμπόδια, καθώς εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήλωσε πως τα μέλη των Εργατικών δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία, αν δεν προηγηθεί δεύτερο δημοψήφισμα.

Η Τερέζα Μέι βρίσκεται υπό πίεση μετά την αδυναμία της να ολοκληρώσει το «διαζύγιο» του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός χρονοδιαγράμματος και ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός Συντηριτικών ζητούν την παραίτηση της.

Πολλούς από αυτούς, μάλιστα, εντείνουν τις πιέσεις τους μετά την έκκληση βοήθειας της Μέι προς τον πρόεδρο των δημοκρατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Μια νέα συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπολίτευόμενων κομμάτων έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα, για να εξετάσουν ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider