Brexit: Νέο «όχι» από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων για νέα ψηφοφορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Νέο «όχι» από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων για νέα ψηφοφορία
Νέο «όχι» από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων στην προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης.

Απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της βρετανικής Βουλής, Τζον Μπέκροου, η εκ νέου διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη συμφωνία αποχώρησης στην οποία κατέληξε πριν μερικές ημέρες ο Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o κ. Μπέκροου δήλωσε πως «οι σημερινές περιστάσεις είναι επί της ουσίας οι ίδιες με αυτές του Σαββάτου». Μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία θα έθετε στο κοινοβούλιο το ίδιο ερώτημα δύο φορές, σημείωσε ο κ. Μπέκροου.

Παράλληλα ο κ. Μπέκρου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,14% στα 1,299 δολάρια, μια ανάσα από τα 1,30 δολάρια, τα οποία λίγο νωρίτερα ξεπέρασε.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Goldman Sachs μειώνουν στο 5%, από 10%, την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit, παραμένοντας πιστοί στην πρόβλεψή τους πως η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider