Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν
Απάντηση μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν μέσω πυραύλων σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Τι είπε στο διάγγελμά του.

Μήνυμα προς το Ιράν και προς τις αγορές έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω διαγγέλματος από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε σαφές πως το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα όσο είναι εκείνος πρόεδρος, ενώ διεμήνυσε πως θα επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπήρξαν απώλειες από τους χθεσινές ιρανικές επιθέσεις παρά μόνο μικρές καταστροφές στις βάσεις που αποτέλεσαν στόχους.

«Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί»

Ο ίδιος επεσήμανε πως το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι καλό για τον κόσμο, ενώ κάλεσε το Ιράν να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χρησιμοποιούσουν τη στρατιωτική τους ισχύ, η οικονομική τους δύναμη είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περισσότερο στην Μέση Ανατολή.

Η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες πρέπει να αποχωρήσουν από την ιρανική πυρηνική συμφωνία, τόνισε.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους που την επιδιώκουν», σημείωσε, συμπληρώνοτνας ότι το Ιράν πρέπει να συνεργαστεί με κοινές προτεραιότητες όπως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider