Διχασμένος και ο βρετανικός Τύπος ενόψει Brexit    

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διχασμένος και ο βρετανικός Τύπος ενόψει Brexit    
Τα ανάμεικτα συναισθήματα την ημέρα του Brexit δείχνουν ότι η Βρετανία δεν νιώθει καλά με τον εαυτό της

Με ενθουσιασμό ή με απογοήτευση υποδέχτηκαν και οι βρετανικές εφημερίδες Brexit εναρμονιζομενες με το κλίμα που επικρατεί στο σύνολο της χώρας.

«Σημείο εκκίνησης: το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέλειψε την ΕΕ», αναφέρουν οι Times στο πρωτοσέλιδό τους για να περιγράψουν την κατάσταση στη χώρα, η οποία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την ΕΕ καθώς με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Με ιδιαίτερα πανηγυρικό τίτλο κυκλοφόρησε η Daily Express χαιρετίζοντας «ένα νέο ένδοξο Ηνωμένο Βασίλειο», μετά και το διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ πειτα από 47 χρόνια ταραγμένου γάμου και τρεις αναβολές.

«Το Brexit είναι γεγονός» ανακοινώνει από πλευράς της η Daily Mail, ενώ η Daily Telegraph, υπέρμαχη της εξόδου κυκλοφόρησε με τίτλο «Συγχαρητήρια βρετανικέ λαέ, επιτέλους εκτός» ανακοινώνοντας σε άρθρο της τα σχέδια του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την επιβολή τελωνειακών ελέγχων στα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Παρά τον ενθουσιασμό ή την απογοήτευση η πλειονότητα του Τύπου διερωτάται για το τι μέλλει γενέσθαι για την συνέχεια και τι αποτέλεσμα θα έχει ο διχασμός που επικρατεί στη χώρα.

«Τα ανάμεικτα συναισθήματα την ημέρα του Brexit δείχνουν ότι η Βρετανία δεν νιώθει καλά με τον εαυτό της», σημειώνει η Guardian.

«Και τώρα;», αναρωτιέται η εφημερίδα “i” που διανέμεται δωρεάν.

Η Daily Record, μια σκοτσέζικη ταμπλόιντ, εμφανίζει το νέο νόμισμα των 50 πενών που κυκλοφόρησε με αφορμή το Brexit αντικαθιστώντας τις λέξεις «ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα κράτη», που είναι χαραγμένες πάνω του, με τις «απομονωμένη, πιο αδύναμη και διχασμένη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider