Συνολικά 45 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνολικά 45 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα
Στους 45 ο επίσημοις απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Ακόμα 14 περιπτώσεις έρχονται να προστεθούν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανεβάζοντας τον αριθμό στους 45, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τα μέτρα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Παρατείνονται τα μέτρα στους τρεις πληττόμενους νομούς, Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, για δύο εβδομάδες.
  • Αναστέλλονται οι εκδρομές σε όλες τις πληττόμενες περιοχές.
  • Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό μέχρι τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Η επόμενη φάση του ιού

Ερωτηθείς για το εάν έχουμε μπει πλέον στην επόμενη φάση της επιδημίας και ποια είναι, ο κ. Τσιόδρας απάντησε «για περιοχές της Ελλάδος, σταδιακά θα το βλέπουμε αυτό, όπως η Αμαλιάδα, θα θεωρούνται ότι έχουν περάσει στη φάση 2 από τις φάσεις που έχει το ευρωπαϊκό CDC. Σας θυμίζω, ότι το ευρωπαϊκό CDC έχει πέντε φάσεις και ότι στην πατρίδα μας είμαστε στη φάση 1 στην επικράτεια. αλλά εκεί θα έχουμε μπει στη φάση 2 και θα θέλει λίγη παραπάνω προσοχή.

Όσον αφορά στην επαγρύπνηση, όσον αφορά στην αυστηρή προσήλωση στους κανόνες υγιεινής, όσον αφορά στην προστασία των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι είναι οι πιο σημαντικοί «παίκτες» στο παιχνίδι αυτό απέναντι στον ιό, όσον αφορά στην απομόνωσή μας όταν έχουμε συμπτώματα, όσον αφορά στην αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, αυτό περιλαμβάνει και τις εκκλησίες φυσικά, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες και πάνε σε αυτούς τους χώρους.

Θέλει, λοιπόν, πάρα πολλή προσοχή σε συνεννόηση και με τις τοπικές Μητροπόλεις να δοθούν αντίστοιχες οδηγίες. Ήδη έχει γίνει συνεννόηση, από όσο γνωρίζω, του Υπουργείου με την ηγεσία της Εκκλησίας στις περιοχές, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider