Ο «χάρτης» των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα: «Χτυπά» εξίσου άνδρες και γυναίκες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο «χάρτης» των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα: «Χτυπά» εξίσου άνδρες και γυναίκες
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας από τα 495 κρούσματα, το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες.

Σχεδόν εξίσου προσβάλλει άνδρες και γυναίκες ο κορονοϊός, παρά το ότι δημιουργεί πιο συχνά επιπλοκές στους άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας από τα 495 κρούσματα, το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών.

Τα στοιχεία της πρώτης επιδημιολογικής έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών.

Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% όσων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα το 95,4% αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο) και άλλοι 40 θετικοί στον κορονοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, φαίνεται ότι το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθούν.

Τα στοιχεία που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνας.

Άλλα 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές, όπως φαίνεται στον χάρτη της χώρας από την Κρήτη έως τον Έβρο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider