Δεκάδες οι καταγγελίες των πολιτών για αισχροκέρδεια στο 1110

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεκάδες οι καταγγελίες των πολιτών για αισχροκέρδεια στο 1110
Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής συνδράμουν στους ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας διενεργούν από το πρωί μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών από στελέχη του υπ. Ανάπτυξης, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ενώ, παράλληλα, αυξάνονται και τα τηλεφωνήματα πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας, καθώς όπως αναφέρεται οι τηλεφωνικές καταγγελίες έχουν φτάσει τις 300, σε αριθμό.

Τηλεφωνικό κέντρο 1110

Κατά το τελευταίο τριήμερο που ενεργοποιήθηκε η σχετική υπηρεσία στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Συλλόγο Αθηνών για συμβουλευτική και στήριξη των πολιτών σχετικά με το κορονοϊό, το σύνολο των καταγγελιών το 48% αφορούσε αυξημένες τιμές σε μάσκες προστασίας, το 47% σε αντισηπτικά και το 4% σε γάντια.

«Συμμαχία ευθύνης, για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τη δράση των μικτών κλιμακίων προσθέτοντας:

«Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, εντατικοποιούμε τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Δεν θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων. όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, και τα διαθέτουν συχνά με αμφίβολη ποιότητα, σε τιμές αυξημένες ακόμα και κατά 400%».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider