Από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο η έκρηξη Blue Horizon - 4 τραυματίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο η έκρηξη Blue Horizon - 4 τραυματίες
Το λιμενικό έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Σε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 24/8, στο επιβατικό πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, Blue Star Ferries, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Παράλληλα, το λιμενικό έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Όπως αναφέρεται, στο πλοίο δεν υπήρχε κανένας επιβάτης, ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι του πληρώματος: Ο αναπληρωτής Α/Β Μηχανικός, ο Β Μηχανικός, ο Γ Μηχανικός και ο Δ Μηχανικός.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών.Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φέρει εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Tο καράβι είχε καταπλεύσει στις 6.05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και είχε ολοκληρώσει την εκφόρτωση του. Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9.45»

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider