Κρεμλίνο: «Πράκτορας του εξωτερικού» η ρωσόφωνη BILD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: «Πράκτορας του εξωτερικού» η ρωσόφωνη BILD
Ως «πράκτορα του εξωτερικού» ταξινομεί πλέον την ρωσόφωνη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας BILD το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ως «πράκτορα του εξωτερικού» ταξινομεί πλέον την ρωσόφωνη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας BILD το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, λόγω των ψευδών, όπως εκτιμά, πληροφοριών, οι οποίες θα παρουσίαζαν μια αρνητική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρωσόφωνη έκδοση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 «για να ενημερώσει τους Ρώσους για τον πόλεμο πέρα από την κρατική προπαγάνδα». Η «BILD στα ρωσικά» έχει περισσότερους από 330.000 συνδρομητές στο You Tube και σχεδόν 60.000 στο Telegram. «Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών Ρώσων σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δημιουργός της, Μακσίμ Κουρνίκοφ.

Η ταξινόμηση της «BILD στα ρωσικά» ως «ξένου πράκτορα» σημαίνει στην πράξη ότι σε κάθε ανάρτηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι πρόκειται για «δημοσίευμα ξένου πράκτορα» ώστε το κοινό να μην εμπιστεύεται τα ρεπορτάζ. Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία είχε αποκλείσει την ιστοσελίδα «bild.de».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βέλγιο: Τρεις Τσετσένοι φυλακίστηκαν ως ύποπτοι για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Τελετή Έναρξης: Η έντονη βροχόπτωση έχει οδηγήσει σε αποχωρήσεις θεατών

Κομισιόν: Πρώτη δόση 1,5 δισ. στην Ουκρανία από «παγωμένα» ρωσικά assets

gazzetta
gazzetta reader insider insider