Στόλτενμπεργκ: Ξεκινά τεχνικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Τον διαψεύδει η Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόλτενμπεργκ: Ξεκινά τεχνικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Τον διαψεύδει η Αθήνα
Τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προαναγγέλει ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ. Ελληνικές διπλωματικές πηγές, διέψευδαν ευθέως και κατηγορηματικά τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ μιλώντας για πληροφορίες «που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Γενικός Γραμματεάς του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ έκανε γνωστό πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τεχνικές συνομιλίες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός επεισοδίου.

«Μετά από επαφές μου με Έλληνες και Τούρκους ηγέτες, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να εισέλθουν σε τεχνικές συνομιλίες στο πλαίσιο του NATO προκειμένου να δημιουργήσουν μηχανισμούς στρατιωτικής αποκλιμάκωσης, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και δυστυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το NATO είναι σημαντικό πεδίο διαπραγματεύσεων για όλα τα ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους Συμμάχους για την εξεύρεση λύσης στις εντάσεις, σε πνεύμα αλληλεγγύης εντός της Συμμαχίας».

Διαψεύδει η Αθήνα

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, διέψευδαν ευθέως και κατηγορηματικά τον γγ του ΝΑΤΟ μιλώντας για πληροφορίες «που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Σε κάθε περίπτωση» σημείωναν οι ίδιες πηγές «έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν

Αξίζει να επισημάνουμε πως την Πέμπτη το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία νέα προσπάθεια της Γερμανίας για διάλογο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Ερντογάν εμμένει στη σκληρή στάση του, κάνοντας λόγο στη Γερμανίδα καγκελάριο για εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας, που υποστηρίζεται από κάποιες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider