UBS: Σε έξι μήνες τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ θα πλησιάζουν το μηδέν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Σε έξι μήνες τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ θα πλησιάζουν το μηδέν
Οι προηγούμενες προβλέψεις της ελβετικής τράπεζας έκαναν λόγο για μηδενισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ έως τα τέλη του 2021, ωστόσο τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων ανάγκασαν τη UBS να αναθεωρήσει.

Βελτιωμένες εμφανίζονται οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία το προσεχές διάστημα, μετά τα θετικά νέα που έρχονται από το μέτωπο των εμβολίων.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των εταιρειών Pfizer and BioNTech πως το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού αποδεικνύεται αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%, η UBS αποφάσισε να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ.

Οι προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών της ελβετικής τράπεζας έκαναν λόγο για μηδενισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ έως τα τέλη του 2021, ωστόσο τα ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο ανάγκασαν τη UBS να αναθεωρήσει. Πλέον η επενδυτική τράπεζα αναμένει μηδενισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ σε διάστημα έξι μηνών.

«Οι έξι μήνες διαφορά είναι πολύ σημαντικοί γιατί μεταφράζονται σε επιπλέον άνοδο 1 -1,25% σε επίπεδο ΑΕΠ», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Seth Carpenter, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα για τα εμβόλια είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς ο ρυθμός αποτελεσματικότητάς τους αποδεικνύεται υψηλότερος των αρχικών εκτιμήσεων.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις ΗΠΑ τα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια από το ξέσπασμα της πανδημίας, με τις νέες μολύνσεις να αυξάνονται, ενισχύοντας τους φόβους για νέο lockdown.

Η πορεία της αμερικανικής οικονομίας το 2021 εξαρτάται ωστόσο από πολλούς παράγοντες και δεν περιορίζεται στα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων. Οικονομολόγοι, αναλυτές και επενδυτές προειδοποιούν πως οι επιδόσεις της οικονομίας θα εξαρτηθούν από το πακέτο οικονομικής στήριξης που αναμένεται να εγκριθεί. Πόσο θα είναι αυτό το πακέτο και τι δυναμική θα έχει;

Σύμφωνα με τον Carpenter, οι αμερικανικές αρχές θα απογοητεύσουν τις αγορές, εγκρίνοντας ένα μικρότερο έναντι των εκτιμήσεων πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider