Πες μου πως ντύνεσαι, να σου πω τι πρόεδρος θα γίνεις...

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πες μου πως ντύνεσαι, να σου πω τι πρόεδρος θα γίνεις...

Οι ενδυματολογικές επιλογές των πολιτικών μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την έκβαση μιας εκλογικής αναμέτρησης, ειδικά ξοδεύουν μια περιουσία για αυτές. Γνωστοί ενδυματολόγοι σχολιάζουν τις εμφανίσεις των υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία και δίνουν τις δικές τους συμβουλές για την εμφάνιση των πολιτικών.

H υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Hillary Clinton, επιλέγει συνήθως σακάκια σε έντονα χρώματα με παντελόνια πιο σκούρα θυμίζοντας το στυλ της Merkel ενώ δείχνει να προτιμά τους αμερικανούς σχεδιαστές. Όπως αναφέρει η γνωστή ενδυματολόγος, Anna Wintour στο site της, Business of fashion, αναφέρει ότι ενώ όλοι οι πολιτικοί «δανείζονται» τα ρούχα τους ή ντύνονται με χορηγίες, η Hillary Clinton έχει εντάξει το ρουχισμό της στο budget της καμπάνιας της και πληρώνει μετρητοίς.

Αλλά και ο Trump και ο Sander έχουν ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό για το ντύσιμό τους, αναφέρει ο Corey Samuel Roche, ο οποίος είναι στυλίστας και «ντύνει» ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτόν, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία , Donald Trump, χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του στυλίστα Philipp Bloch ο οποίος έχει ντύσει πολλές γνωστές σταρ όπως είναι οι Beyonce, Halle Berry, Jennifer Lopez.

O Trump είχε ανέκαθεν μια αδυναμία στην ιταλική μάρκα Brioni, η οποία ανήκει στον όμιλο Kering από το 2011 . Στο έργο του «Trump: Σκεφθείτε σαν εκατομμυριούχος», το οποίο δημοσιεύθηκε το 2004, επιβεβαιώνει ότι ήταν ήδη η αγαπημένη του μάρκα τόσον όσον αφορά στα κοστούμια της τα οποία πωλούνται έναντι 3.500 ευρώ όσο και στα πουκάμισά της. Όπως έχει παραδεχθεί, πληρώνει ο ίδιος τα ακριβά αυτά ρούχα.

Η κόρη του Trump, από την άλλη, η Ivanka Trump, δεν έχει δίλημμα για το τι ρούχα θα φορέσει. Όταν ανεβαίνει στη σκηνή για να στηρίξει την καμπάνια του πατέρα της φοράει τα φορέματα που έχει σχεδιάσει η ίδια ενώ προωθεί τις πωλήσεις των ρούχων της μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Τα ρούχα μπορούν ορισμένες φορές να αποτελέσουν το «μήλον της έριδος». Ο προηγούμενος Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε τα χρήματα των φορολογουμένων για να πληρώσει στυλίστα αλλά και ειδικό σύμβουλο για τη γυναίκα του προκειμένου να είναι ντυμένοι «στην τρίχα».

Όπως συμβουλεύει ο Corey Samuel Roche, οι πολιτικοί δεν πρέπει να υιοθετούν ενδυματολογικές επιλογές που να «βγάζουν μάτι». Ακόμη, αναφέρει ότι «δεν πρέπει να ξοδεύουν πολλά χρήματα» και εκτιμά ότι το ιδανικό για έναν άνδρα πολιτικό είναι να φοράει ένα κουστούμι αμερικανικής μάρκας αξίας μέχρι 1000 δολαρίων όπως είναι η Brooks Brothers, για παράδειγμα. Ο Barak Obama φοράει κοστούμια του Αμερικανού Martin Greenfield τα οποία κοστίζουν κάτω των 2.000 δολαρίων ενώ ο Bil Clinton φορούσε κοστούμια του Armani των 12.000 δολαρίων.

Με πληροφορίες από τη Le Monde

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider