Η Γερμανία αποκλείει «σκληρό» lockdown πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά...

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία αποκλείει «σκληρό» lockdown πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά...
«Το πέμπτο κύμα της πανδημίας δεν μπορεί να σταματηθεί» δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Λαρς.

Μήνυμα για το ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να λάβει μέτρα για ένα «σκληρό» lockdown πριν κα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έστειλε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της χώρας, Λαρς Λάουτερμπαχ.

«Δεν θα υπάρξει lockdown πριν από τα Χριστούγεννα εδώ. Αλλά θα έχουμε ένα πέμπτο κύμα - έχουμε ξεπεράσει έναν κρίσιμο αριθμό μολύνσεων με τη μετάλλαξη Όμικρον», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ, μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD. "Αυτό το κύμα δεν μπορεί πλέον να σταματηθεί εντελώς".

Σε άλλη συνέντευξη στην BILD, ο Λάουτερμπαχ πρόσθεσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει «σκληρό lockdown» ούτε μετά τις γιορτές.

Όπως μετέδωσε το Reuters,η Γερμανία απαγόρευσε την είσοδο των ανεμβολίαστων σε μη απαραίτητα καταστήματα στις αρχές του μήνα, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές στον πληθυσμό τι θα επιτραπεί και τι όχι κατά την περίοδο των διακοπών'», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ, χωρίς να διευκρινίσει ποια μέτρα συζητούνται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider