Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εντολή εκκένωσης της πρεσβείας και των προξενείων στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Εντολή εκκένωσης της πρεσβείας και των προξενείων στην Ουκρανία
Την απόσυρση όλων των διπλωματών της που βρίσκονται στην Ουκρανία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την απόσυρση όλων των διπλωματών της που βρίσκονται στην Ουκρανία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία σχετικά με τις επόμενες εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα στην ανατολική Ευρώπη.

«Πρώτη μας προτεραιότητά είναι η φροντίδα των διπλωματών και του προσωπικού που εργάζεται στην Πρεσβεία και στα Γενικά Προξενεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ενώ στη συνέχεια τονίζεται πως η εκκένωση του διπλωματικού προσωπικού θα εφαρμοστεί στο πολύ άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ρώσοι διπλωμάτες στην Ουκρανία έγιναν αποδέκτες προσωπικών «απειλών» και τα αυτοκίνητα ορισμένων πυρπολήθηκαν.

«Παρά τις υποχρεώσεις τους, βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν ασχοληθεί με αυτά τα γεγονότα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη, η ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε το αίτημα Πούτιν για αποστολή δυνάμεων στο εξωτερικό, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την περαιτέρω δραστηριοποίηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στις δύο αποσχιθείσες περιφέρειες του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με βουλευτή που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Σώματος, η απόφαση της Άνω Βουλής έχει άμεση ισχύ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση αλλά ούτε και το διάστημα το οποίο θα παραμείνουν στα εδάφη της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο Νικολάι Πανκόφ, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή και ζήτησε την έγκριση για ανάπτυξη του στρατού στο εξωτερικό. «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των δύο υπό απόσχιση περιοχών της Ουκρανίας», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι επιδιώκει ο Πούτιν στην Ουκρανία - Η θέση Μπάιντεν και ο εσωτερικός «διχασμός» της ΕΕ

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία

Λ. Οίκος: «Εισβολή» η ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς - Διάγγελμα Μπάιντεν στις 21.00

gazzetta
gazzetta reader insider insider