Μπλίνκεν: Αναστέλλεται η λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Λευκορωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Αναστέλλεται η λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Λευκορωσία
Η λειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στο Μινσκ έχει ανασταλεί ενώ έχει δοθεί η άδεια στο μη απαραίτητο προσωπικό καθώς σε μέλη των οικογενειών τους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα.

Η λειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στο Μινσκ έχει ανασταλεί ενώ έχει δοθεί η άδεια στο μη απαραίτητο προσωπικό καθώς σε μέλη των οικογενειών τους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Λάβαμε αυτά τα μέτρα λόγω των θεμάτων ασφαλείας που προκύπτουν από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία», ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Λευκορωσία συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ και σε μικρή απόσταση από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, ο οποίος βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι η τελευταία χρησιμεύει ως βάση οπισθοφυλακής για τις δυνάμεις της Μόσχας στην επίθεσή τους στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider