Ισραήλ και Ουκρανία διαψεύδουν ότι ο Μπένετ ζήτησε από το Κίεβο να υποκύψει στις ρωσικές απαιτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ και Ουκρανία διαψεύδουν ότι ο Μπένετ ζήτησε από το Κίεβο να υποκύψει στις ρωσικές απαιτήσεις
Για «προφανώς ψευδή» ισχυρισμό κάνει λόγο η ισραηλινή πλευρά.

Ουκρανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ να πιέζει την ουκρανική πλευρά να υποκύψει στις ρωσικές απαιτήσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ισχυρισμός που αναπαρήχθει κυρίως από ισραηλινά ΜΜΕ, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είναι «προφανώς ψευδής».

«Σε κανένα σημείο ο Πρωθυπουργός Μπένετ δεν συμβούλεψε τον Πρόεδρο Ζελένσκι να συνάψει συμφωνία από τον Πούτιν - επειδή δεν προσφέρθηκε τέτοια συμφωνία στο Ισραήλ για να μπορέσουμε να το κάνουμε», είπε ο αξιωματούχος. «Ο Μπένετ δεν έχει πει σε κανένα σημείο στον Ζελένσκι πώς να ενεργήσει, ούτε έχει καμία πρόθεση», συμπλήρωσε.

Το Ισραήλ, «όπως και άλλες χώρες που μεσολαβούν, ΔΕΝ προτείνουν στην Ουκρανία να συμφωνήσει με οποιεσδήποτε από τις απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ουκρανός σύμβουλος του πρόεδρου Ζελένσκι, Mykhailo Podolyak στο Twitter. «Αυτό είναι αδύνατο για στρατιωτικούς και πολιτικούς λόγους. Αντίθετα, το Ισραήλ προτρέπει τη Ρωσία να αξιολογήσει τα γεγονότα πιο επαρκώς», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider