Η Ισπανία «ρίχνει» 16 δισ. ευρώ στην οικονομία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ισπανία «ρίχνει» 16 δισ. ευρώ στην οικονομία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου
Η Μαδρίτη από κοινού με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα καταθέσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σχέδιο προς την Κομισιόν για πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

Τελευταία ενημέρωση: 14:30

Το ποσό των 16 δισ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Ισπανίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις από την κρίση που παράγει ο πόλεμος στην Ουκρανία στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, το χρήματα θα δοθούν με φοροελαφρύνσεις και απευθείας κρατικές ενισχύσεις ύψους 6 δισ. ευρώ και με 10 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα κονδύλια θα διατεθούν μέχρι τον Ιούνιο και αναμένεται να εγκριθούν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης την Τρίτη.

Μεταξύ των μέτρων, προβλέπεται η μείωση των χρεώσεων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 202 και η επιδότηση 360 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα της Ισπανίας για το τρέχον έτος.

Επιπλέον, η Μαδρίτη από κοινού με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα καταθέσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σχέδιο προς την Κομισιόν για πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης (Σύνοδος Κορυφής): Πετύχαμε να υπάρχει ρητή αναφορά στο πλαφόν - «Ειδική άδεια» σε Ισπανία-Πορτογαλία

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ η βενζίνη – Μικρή ανάσα από την επιδότηση καυσίμων αναμένουν οι καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider