ΗΠΑ: Αποκρούουν τις κατηγορίες του Ιράν περί καθυστερήσεων στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αποκρούουν τις κατηγορίες του Ιράν περί καθυστερήσεων στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ απέκρουσαν σήμερα τις ιρανικές κατηγορίες για καθυστέρηση των έμμεσων συνομιλιών με στόχο την επαναφορά της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκρουσαν σήμερα τις ιρανικές κατηγορίες για καθυστέρηση των έμμεσων συνομιλιών με στόχο την επαναφορά της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι εργάζονται όσο πιο γρήγορα μπορούν για να δώσουν κατάλληλη απάντηση στα σχόλια της Τεχεράνης σχετικά με ένα σχέδιο κειμένου που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ενθαρρύνεται από το Ιράν να εγκαταλείψει ορισμένα από τα αιτήματά του, όπως η άρση του χαρακτηρισμού ως τρομοκρατικής οργάνωσης των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Μπορέλ: Ελπίζει σε άμεση απάντηση των ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποκριθούν θετικά ακόμη και αυτή την εβδομάδα σε μια πρόταση της ΕΕ που έχει σκοπό να διασώσει μια συμφωνία του 2015 με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε επίσης πως το Ιράν έχει δώσει μια "λογική" απάντηση στην πρόταση, που ακολούθησε διακεκομμένες, έμμεσες συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν με την ΕΕ να πηγαινοέρχεται μεταξύ των δύο μερών. Το περιεχόμενο της πρότασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Ελπίζει σε άμεση απάντηση των ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider