Επελαύνει η κακοκαιρία - Μήνυμα από 112 σε Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελλόριζο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επελαύνει η κακοκαιρία - Μήνυμα από 112 σε Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελλόριζο
Οι προβλέψεις αναφέρουν πως τις επόμενες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν τα Δωδεκάνησα, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τη θεομηνία.

H κακοκαιρία σαρώνει περιοχές της χώρας με το 112 να έχει ήδη ενεργοποιηθεί και να στέλνει μηνύματα σε κατοίκους πέντε ελληνικών νησιών, τη στιγμή που η Κρήτη μετρά τις πληγές της και ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Ειδικότερα, το 112 ήχησε για τους κατοίκους σε:

  1. Κάρπαθο
  2. Κάσο
  3. Ρόδο
  4. Χάλκη
  5. Καστελόριζο

Το112 προειδοποιεί για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννη Αρτοποιό, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, τόνισε ότι 453 κλήσεις μόνο σε μία ώρα, δέχθηκε η πυροσβεστική και σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επιβεβαίωσε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν έναν άνδρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις του από ΙΧ στην ακτή της Αγίας Πελαγίας και ακόμη απεγκλωβίστηκαν σώες 2 γυναίκες στην Λυγαριά. Επιπλέον, τριάντα άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημεία σε Ηράκλειο και Λασίθι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι, πέρα από τη διάσωση μίας γυναίκας που αγνοούταν αλλά διασώθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer: Σημαντικά αυξημένα τα αντισώματα από το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Όμικρον

Πλήθος κόσμου είπε το «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Τσιόδρας: Αποτύχαμε παταγωδώς γιατί δεν εμπιστευθήκαμε την επιστήμη, αλλά την ιδεοληψία μας

gazzetta
gazzetta reader insider insider