«Θραύση» κάνουν τα αυγά - 43% πάνω οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Θραύση» κάνουν τα αυγά - 43% πάνω οι τιμές σε σχέση με πέρυσι
Η κατηγορία τροφίμων που είδε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις ΗΠΑ.

Τα αυγά γίνονται ανάρπαστα στις ΗΠΑ καθώς η γρίπη των πτηνών αφενός και η έντονη ζήτηση ενόψει της εορταστικής περιόδου αφετέρου εκτινάσσουν τις τιμές τους σε δυσθεώρητα ύψη.

Οι τιμές των αυγών αυξήθηκαν περισσότερο από 10% τον Οκτώμβριο από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Μάλιστα, οι τιμές τον Οκτώβριο ήταν 43% υψηλότερες συγκριτικά με πριν από ένα χρόνο με τα αυγά να κατακτούν την «πρωτιά» στην κατηγορία των τροφίμων που είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Τα πιο πρόσφατα κρούσματα γρίπης των πτηνών έπληξαν τις βιομηχανίες που προμηθεύουν τα παντοπωλεία, σύμφωνα με την Κάριν Ρισπόλι, δημοσιογράφο στο Urner Barry ενώ και οι Αμερικανοί καταναλωτές αγοράζουν πολλά αυγά λόγω του Thanksgiving αλλά και για προμήθεια ενόψει χειμώνα.

«Οι καταναλωτές αισθάνονται την οικονομική πίεση. Τα αυγά, ακόμα κι αν είναι λίγο πιο δαπανηρά από το συνηθισμένο, εξακολουθούν να είναι η πιο προσιτή πηγή πρωτεΐνης» έσπευσε να συμπληρώσει σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών

«Αδιαπραγμάτευτη» η γαλοπούλα για το Thanksgiving παρά την τρομακτική ακρίβεια στα τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider